Dos Westbroek te sterk voor Dos Kampen

WESTBROEK – Het is KV Doskampen/Veltman deze week helaas niet gelukt om de punten te pakken bij Dos Westbroek. De wedstrijd eindigde in een stand van 33 – 9 voor Dos Westbroek. Het was bekend dat het een lastige wedstrijd ging worden.

Dos Kampen had het erg moeilijk met maken van doelpunten. Hierdoor was de stand na 8 minuten spelen 5 – 0. Noa van Zuthem maakte haar debuut in het 1e team van Dos Kampen en wist het eerste doelpunt voor de kampenaren te maken. Het ervaren team van Dos Westbroek wist goed om te gaan met de verdediging van Dos Kampen en kon hierdoor in de eerste helft 13 keer scoren. Vlak voor rust wist Wichard van der Kolk nog een afstandsschot te scoren en eindige de eerste helft met een stand van 13 – 2. In de 2e helft van de wedstrijd kwamen de spelers van Dos Westbroek zeer scherp uit de kleedkamer en konden in 5 minuten 5 doelpunten maken. Wichard van der Kolk kon in deze tijd ook nog één afstandsschot lossen, waardoor de stand na 5 minuten spelen op 20 – 3 uitkwam. Dos Kampen kon in de 2e helft helaas maar 7 doelpunten maken, waar Dos Westbroek er maar liefst 20 wist te scoren. Hierdoor kon Dos Westbroek steeds verder uitlopen en wisten zij de wedstrijd te winnen met een eindstand van 33 – 9.

Net zoals bij de wedstrijd tegen SKF een maand geleden, hadden de spelers en de coach Michael Jongman besloten dat de uitslag niet belangrijk was, maar dat de ploeg alles zou geven in deze wedstrijd. Ongeacht de uitslag, kan het team zeggen dat zij alles op alles hebben gezet en alles hebben gegeven. Naast Noa van Zuthem mochten ook Niels Keizer en Joanne de Kamp hun debuut maken. Ondanks het hoge niveau van Dos Westbroek hebben zij zich goed kunnen laten zien en een goede wedstrijd gespeeld.

Doelpunten Dos Kampen: Noa van Zuthem 1x ,Wichard van der Kolk 2x, Nouk Petersen 4x, Willemijn Korteschiel 1x, Dennis van Putten 1x.