Kampenion verstevigt koppositie

Op de foto: Julian Plette (links)
Foto: © Trip & Wessels

Afgelopen zaterdag reisde het eerste team van tafeltennisvereniging Kampenion af naar het Brabantse Boxtel voor de wedstrijd tegen Taverbo 2, dat onderaan staat. Dat daar de punten vergaard konden worden, was de verwachting, en zo pakte het ook uit. Julian Plette staat met 15 uit 15 nog steeds op 100%. Hij en Mark Hankel wonnen hun drie partijen en Gert-Jan de Lange won er twee. Plette en De Lange wonnen ook het dubbel. Met 1 – 9 deed Kampenion 1 goede zaken, want concurrent deBoer Taverzo 3 uit Zoetermeer verloor thuis met 3 – 7. Zo liep Kampenion zes punten uit en staat nu negen punten voor op de nummer 2.De competitie is nu halverwege en komende zaterdag speelt Kampenion 1 thuis tegen Vriendenschaar 1 uit Gouda. Dat staat vierde, met een wedstrijd minder gespeeld. Gelet op de ratings en eerdere onderlinge resultaten kan dat een spannende middag worden. Aanvang: 14.00 uur. Locatie: De Maten 6.

Kampenion 2, dat ook in de landelijke competitie uitkomt, zag zijn voorsprong op de nummer 2 slinken. De Kamper heren speelden vrijdag tegen de concurrent, Swift (D) 1, in Deventer. Thomas Niemeijer, Jordy ten Have en Ton Ringenier wonnen allen een partij en Niemeijer en Ten Have wonnen het dubbel. Met een nederlaag met 6 – 4 zullen zij wellicht niet zo tevreden huiswaarts zijn gegaan. Kampenion 2 staat nu nog een punt voor op Swift.Op 2 april is de volgende wedstrijd, in Enschede tegen ENTAC 2, dat onderaan staat.

De beide jeugdteams deden het beduidend minder dan hun grote broers. Jong Kampenion 1 (Mees van Dijk en Siebe van Dijk) verloren met 10 – 0 van de koploper in Staphorst. Het tweede jeugdteam verloor thuis met 1 – 9 van Heino 1.Naast de landelijk spelende teams heeft Kampenion nog zes seniorenteams die in de regionale competitie uitkomen. Daarbij was Kampenion 4 de uitschieter. De Kampenaren veegden de (thuis)vloer aan met Smash-in 1 uit Ens: 9 – 0.