KV Dos Kampen Veltman grijpt naast laatste kans op directe handhaving

KAMPEN – KV Dos Kampen heeft ook in de laatste uitwedstrijd tegen de nummer 3 geen punten weten te pakken. De vorige thuiswedstrijd tegen ZKC’19 werd verloren met 14-21. Om zich alsnog veilig te spelen en degradatie wedstrijden te voorkomen moest deze wedstrijd gewonnen worden met een gat van minimaal 8 doelpunten. Dit bleek een enorme uitdaging voor de ploeg uit Kampen.

De eerste 15 minuten waren beiden ploegen in evenwicht met een stand van 4-4. Hierna kreeg ZKC’19 grip op de wedstrijd en wist het in 5 minuten de stand te brengen tot 8-4. KV Dos Kampen creëerde goede kansen, maar ze vielen er niet in. Het geslagen gat kon hierdoor niet meer voor rust gedicht worden. De teams gingen de rust in met een stand van 12-7 op het scorebord.

Na rust wist ZKC’19 dit gat nog verder te vergroten en raakten de punten voor KV Dos Kampen verder uit zicht. Dit zorgde voor een voorsprong van 8 doelpunten voor ZKC’19. Trainer Michaël Jongman reageerde hierop met de nodige omzettingen. Zo werden Rosalie Korteschiel en de inmiddels ingevallen Lotte Doorn gewisseld van vak. Dit zorgde voor meer aanvallende dreiging bij de heren Dennis van Putten en Matthijs van den Berg. Beiden konden dit omzetten met een doelpunt op afstand. Dit leverde een stand op van 16-10 in de 19e minuut van de tweede helft. Verdedigend werd geprobeerd personen uit hun spel te halen. Zo maakte Wichard van der Kolk het zijn heer lastig door constant te zakken en hiermee zijn heer te dwingen tot schoten. Dit zorgde voor veel rebounds. ZKC’19 liet zich niet van de wijs brengen en wist de wedstrijd alsnog verder naar zich toe te trekken. Beiden ploegen bleven strijdlustig. Vier minuten voor tijd was ZKC’19 overtuigd van de winst en bracht 7 wissels in. Aan de kant werd het feestje van het behoud in de overgangsklasse al gevierd. KV Dos Kampen hield de koppen omhoog tot het eind, maar wist het verschil niet verder terug te brengen. De wedstrijd eindigde in een stand van 21-13. KV Dos Kampen speelt volgende week haar laatste thuis wedstrijd tegen Dos Westbroek. Hierna zal KV Dos Kampen Veltman nu definitief degradatie wedstrijden moeten spelen om de plek in de overgangsklasse te behouden. De tegenstander zal stadsgenoot Wit-Blauw of NKC uit Nijverdal zijn.

Michaël ziet ondanks dit verlies positieve ontwikkelingen: “Verdedigend zit het de laatste weken steeds beter in elkaar. We weten elkaar steeds beter te helpen en te coachen. We zullen ook aanvallend deze stappen moeten gaan zetten. De opgelegde kansen die we krijgen moeten we gaan benutten, waardoor we onszelf gaan belonen. Daar gaan we aan werken!”.

Doelpunten: Laureen Kok 4x, Dennis van Putten 3x, Matthijs van den Berg 2x, Wichard van der Kolk 2x, Lotte Doorn 1x, Rosalie Korteschiel 1x