Ten Brinke Set-Up verrast Renswouw

IJsselmuiden – Vandaag stond de wedstrijd tegen Renswouw Heren 1, nummer 3 op de ranglijst, op het programma. Met een gemiddeld lengteverschil van ongeveer 50 centimeter wist Set-Up dat het geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden.Van tevoren was duidelijk gemaakt dat we deze wedstrijd niet op halve kracht moesten gaan spelen.De eerste set liet men dat ook direct in de praktijk zien. Set-Up kon de tegenstander onder druk zetten met de service en zelf had men de pass goed onder controle en blokkerend pakte men ook nodige punten. Hierdoor kreeg Set-Up al vroeg in de set een comfortabele voorsprong. 25-19De tweede set verliep minder soepel dan de eerste. De mannen uit Renswouw konden beter in hun spel komen en Set-Up begon wat onnodige fouten maken. Al vroeg in de set keek de thuisploeg dit keer tegen een achterstand aan. De set ging verloren met 19-25.Voor de derde set was het belangrijk dat men weer met de instelling van de eerste set het veld in ging. Onbevangen spelen en niet bang zijn om fouten te maken, dit werd dan ook gedaan. De servicedruk van de eerste set werd weer opgepakt en men kon de tegenstander weer onder druk zetten. 25-23In de vierde set mocht Renswouw weer laten zien dat ze ook wel aardig konden volleyballen. Set-Up werd nu onder druk gezet met de service en had daar geen antwoord op. 17-25De vijfde set begon met een aantal opmerkelijke beslissingen van de scheids dit niet in ons voordeel waren. Dit riep wat frustratie op waardoor de mannen uit Renswouw een paar punten konden uitlopen. Deze punten had Set-Up echter voor de wisseling van speelhelft alweer goed gemaakt. Aan het eind werd het nog spannend maar Set-Up kon de set binnenslepen met 16-14. Volgende week een uitwedstrijd tegen DIO/Bedum Heren 2.