Kampenion boekt eerste verlies

Links op de foto: Julian Plette en Gert-Jan de Lange 
Fotocredit: Trip & Wessels

Na vijf wedstrijden nog ongeslagen liep het eerste team van tafeltennisvereniging Kampenion afgelopen zaterdag tegen zijn eerste verlies aan. Kampenion 1, koploper in de 2e divisie poule B, speelde thuis tegen Vriendenschaar 1 uit Gouda. Dat stond vierde, met een wedstrijd minder gespeeld. Gelet op de ratings en eerdere onderlinge resultaten mocht een spannende middag verwacht worden. En dat werd het ook: aan het eind van de middag stond er een nipt verlies met 4 – 6 op het rood-zwarte scorebord  Ondanks dat Vriendenschaar 1 met een invaller speelde, ging de winst mee naar Gouda. De twee vaste spelers uit dit team waren goed op dreef. Vincent Blom, oud-eredivisiespeler en op papier met afstand de sterkste speler van de competitie, was een maatje te groot, al boden de Kampenionners hem wel goed tegenstand. Zijn kwaliteiten waren ook bepalend voor de winst van Vriendenschaar in het dubbelspel. Omdat Vriendenschaar met een veel minder sterke invaller (Dennis van Dijk) kwam, tegen wie eenvoudig drie winstpunten werden behaald, moest het verschil worden gemaakt tegen de op papier gelijkwaardige Quinten Geeraerts. Deze speelde echter een sterke wedstrijd, waardoor alleen Gert-Jan de Lange een punt tegen hem kon pakken. Dat lukte Julian Plette en Mark Hankel niet. 

Julian Plette werd deze middag dus van zijn 100% afgehaald. Over deze wedstrijd zei hij: “Een sterk spelend Vriendenschaar en als ik voor mijzelf spreek een matig spelend Kampenion. Gert-Jan de Lange was de beste man namens Kampenion. Ikzelf had een off-day.” Zo leed Kampenion 1 een terechte, maar ook minimale 4 – 6 nederlaag. De Kamper heren liggen nog steeds op titelkoers. Komende zaterdag speelt Kampenion 1 weer thuis, tegen BIT.NL 2 uit Ede. Ook de jeugd speelt dan thuis. Jong Kampenion 1 en 2 spelen tegen Tafeltennis Zwolle 3 en 4. Aanvang: 14.00 uur. Locatie: De Maten 6. 

Kampenion 2 kwam de afgelopen week niet in actie. Naast de landelijk spelende teams heeft Kampenion nog zes seniorenteams die in de regionale competitie uitkomen. Daarbij was Kampenion 4 – weer – de uitschieter. De Kampenaren wonnen in Heino met 2 – 7 en staan nog bovenaan.