DOS kansloos tegen klasse beter CSV

Samenvatting: CSV Apeldoorn TV

Onder een prachtige voorjaarszon mocht DOS proberen opnieuw tegen een topploeg uit de 1e klasse D te stunten, nadat het afgelopen dinsdag tegen DZC ’68 met 3-0 wist te winnen. De geelzwarten begonnen goed aan de wedstrijd en al binnen vijf minuten was er de eerste kans na een prima lopende aanval. Allan Bakker wist Twan Knul te bereiken, die een voorzet op maat afleverde bij Matthijs de Blok. Hij legde breed op de inkomende Raymon Beuling. Zijn schot werd van richting veranderd en de daarop volgende corner leverde niks op.

De eerste mogelijkheid van CSV viel te noteren in de 11e minuut. Een doelpoging vanaf de rand van de zestien door Patrick Maneschijn werd met enige moeite gepareerd door doelman Kevin Dijkstra. Verder was de aanvangsfase vooral aftasten en genoot het publiek meer van het weer dan van het spel. Weer tien minuten later was Twan twee verdedigers te slim af. Hij had zich zo voldoende ruimte gecreëerd voor een pass in het strafschopgebied op Allan. Zijn voorzet richting de tweede paal werd niet begrepen, want op dat moment stond daar geen medespeler.

Enkele minuten later kwam csv Apeldoorn op voorsprong na een mooie combinatie in de zestien. Lars Huber bracht zichzelf in stelling om in de verre hoek laag binnen te schieten. De roodgelen waren vanaf dat moment de bovenliggende partij. DOS liep achter de feiten aan en liep daarnaast ook achteruit, waardoor het de tegenstander nog meer in het zadel hielp.

Tot grote kansen kwam het voor rust echter niet meer. Na de theepauze kregen de geelzwarten in de 56e minuut een grote kans om de stand gelijk te trekken. Een goede uittrap van Kevin op Allan lag aan de basis van de fraaie aanval. Na de bal aangenomen te hebben snelde de rappe buitenspeler richting de vijandelijke linie. Hij speelde vervolgens breed op Twan, waarna de bal in de zestien bij Matthijs werd bezorgd. Na een dreigende voetbeweging haalde hij alsnog hard uit. Doelman Dean Bredewolt wist met een knappe voetbeweging zijn doel schoon te houden. In de counter die daarop volgende over links stond DOS niet goed in positie. Een voorzet kon bij de tweede paal eenvoudig worden binnen getikt door Fedde Timmer. De wedstrijd was daarmee gespeeld.

CSV kreeg daarna legio kansen om de score uit te breiden, maar de scherpte was ver te zoeken.De eindstand op sportpark De Maten bleef daardoor steken op 0-2. Een terechte overwinning van het elftal van Jan Kromkamp en Jan Michels. Verliezen van een tegenstander in deze vorm met zoveel kwaliteit op elke positie is geen schande. Volgende week mag DOS Kampen het in en tegen Bennekom opnieuw proberen.

Opstelling: Kevin Dijkstra, Burak Öztürk, Martijn Barneveld (62e Mitchell Hooisma), Leroy Krijn (34e Toine Mulder), Joël Visscher (70e Christian van der Worp), Klaas Jan Mulder, Ruben Meijer, Matthijs de Blok (70e Timo Petersen), Raymon Beuling, Twan Knul (70e Mark Sollie), Allan Bakker.

Door: Jan de Vries DOS Kampen