Wilsum verliest in en tegen ’t Harde

Wilsum is andermaal onderuitgegaan. De oranjehemden domineerden de eerste helft, maar gingen toch met een 1-0 achterstand de rust in. In het tweede bedrijf was Wilsum niet meer zo sterk als in de eerste helft. Vlak na rust viel de 2-0 en toen het na een uur spelen ook nog eens 3-0 werd, was de wedstrijd beslist. Patrick Bastiaan maakte, vanaf de stip, nog de eretreffer voor Wilsum, maar een nieuwe nederlaag was andermaal niet te vermijden.

Ook vandaag kende Wilsum weer de nodige absenten. Trainer Jan van Spijker kwam tot de volgende opstelling: Jesse Riezebos – Patrick Plette, Marijn Mijnheer, René Dorgelo, Jelmer Sollie – Patrick Bastiaan, Joram Riezebos, Rienk vd Wetering (c) – Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede, Bart Schoonhoven. Reservedoelman Patrick Goudbeek, Noël Hofstede, Stef Schrijer, Robin Mijnheer, John Veenstra, Thomas van der Weerd en Danny Beks namen plaats op de bank. Kortom, een goed gevulde bank!Wilsum begon goed op het kunstgras van de thuisploeg.

De oranjehemden lieten de bal goed rondgaan en konden vaak van kant wisselen om zo de ruimte te benutten. Grote mogelijkheden leverde dit niet op, maar dit gaf de Wilsummer burger moed. Toch viel in deze wedstrijd ook weer hetzelfde patroon te ontdekken als in de laatste weken; de eerste kans van de tegenstander was meteen een doelpunt. Zo ook deze keer na 12 minuten spelen. De rechtsbuiten van de thuisploeg mocht te makkelijk naar binnen komen. Er volgde een steekpass op de spits en met het welbekende puntertje liet hij doelman Riezebos kansloos: 1-0. Wederom een vroege achterstand voor Wilsum.

Wilsum bleef de bovenliggende partij, zette de thuisploeg goed onder druk en liet aan de bal heel aardige dingen zien. Echter ontbeerde het voorin aan stootkracht. Te vaak werden de buitenspelers afgestopt of kwam er wel een voorzet, maar was er geen bezetting voor de goal. De gevaarlijkste momenten van Wilsum kwamen dan ook uit hoekschoppen toen er wel bezetting voor het doel was. Dit leverde een aantal scrimmages op en eenmaal werd de bal van de lijn gehaald. Ook in dit duel zat het Wilsum dan ook niet mee. De grootste kans na de 1-0 was voor de thuisploeg. Na balverlies van René Dorgelo achterin kon ’t Harde counteren. Het eerste schot werd gekraakt en de rebound werd door Patrick Bastiaan van de lijn gehaald. Zo bleef het 1-0 en met deze stand werden de kleedkamers opgezocht.In de rust kon trainer Van Spijker niet veel anders dan de complimenten overbrengen op zijn ploeg. Wilsum toonde inzet, zette goed druk en liet aan de bal prima dingen zien. Uiteraard konden er ook dingen beter, met name in aanvallend opzicht.

Wilsum wilde de goede lijn van de eerste helft doorzetten, maar hier slaagde men niet voldoende in. De thuisploeg koos nu wat sneller voor de lange bal om zo onder de druk van Wilsum uit te komen. Dit resulteerde 5 minuten na rust in een 2-0 voorsprong. De thuisploeg ontsnapte aan de rechterkant. De voorzet ging aan iedereen voorbij en kon nog worden opgevangen door de linksbuiten. Hij legde bal terug en daar kwamen 2 middenvelders ingelopen om de bal in het net te werken. De eerste stapte behendig over de bal, waardoor de tweede middenvelder vanaf de rand van het strafschopgebied uit kon halen. Zijn lage schuiver belandde in het doel: 2-0. Weer een vroege tegengoal voor Wilsum en het al zo broze vertrouwen van Wilsum liep andermaal een deuk op. Na een uur spelen volgde de definitieve beslissing en ook ditmaal ontbrak elk greintje geluk. Na een snelle uitbraak belandde de bal voor de voeten van de spits. Zijn inzet werd keurig geblokt door Marijn Mijnheer. De bal dwarrelde omhoog en via de rug van een speler van ’t Harde belandde de bal precies voor de voeten van een medespeler. Zijn inzet was doelman Riezebos wederom te machtig: 3-0.

De thuisploeg wist dat het definitieve gat was geslagen en Wilsum wist dat er wederom geen goed resultaat inzat vandaag. Er werd door beide ploegen veelvuldig gewisseld. Zo kwamen bij Wilsum Stef Schrijer, Thomas van der Weerd en Danny Beks in de ploeg. Rienk vd Wetering, Melvin Hofstede en Jelmer Sollie werden gewisseld, waarbij laatstgenoemde geblesseerd van het veld ging. Vlak voor de wissel van Melvin kreeg de spits, na een prima voorzet van Gert Jan Sollie, nog een goede kopkans, maar zijn poging ging naast. In de laatste minuten kreeg Wilsum nog een strafschop. Na goed doorzetten van Thomas van der Weerd werd hij gevloerd in het strafschopgebied. De dienstdoende arbiter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Patrick Bastiaan ontfermde zich over deze klus en liet andermaal zien een zekerheidje te zijn vanaf de stip: 3-1. Een paar minuten later klonk het eindsignaal.

Weer een nederlaag voor Wilsum dus. Een goede eerste helft kon geen vervolg krijgen. Daarnaast blijft de ploeg defensief kwetsbaar en is men aanvallend te onmachtig. Het vertoonde spel biedt zeker wel perspectief, maar op dit moment ontbreekt ook elk grammetje geluk. Hopelijk volgt de kentering volgende week. Dan speelt Wilsum in eigen huis de derby tegen ‘s-Heerenbroek.

Verslag: Patrick Plette VV Wilsum