Go-Ahead Kampen wint met 1-3 in Hierden

Foto:: Willibrord Sleifer

Afgelopen zaterdag won Go-Ahead Kampen met 1-3 bij Hierden. In de 1e helft had GAK de boel goed onder controle zonder groots te voetballen. Er werd geen enkele kans weggegeven en met een 0-2 ruststand waren de rood-gelen nog mild voor de thuisploeg. Nico Veldman maakte beide treffers. De 2e helft was van de Kampenaren een heel stuk minder. Na rust kwam Hierden beter uit de kleedkamer en dat resulteerde in de aansluitingstreffer, 1-2. Kort daarna maakte Nico Veldman zijn 3e van de middag en zo gingen de zeer belangrijke drie punten mee terug naar Kampen.

Aanstaande zaterdag komt Bennekom op bezoek. De ploeg van hoofdtrainer Aad van den Berg is terug te vinden op de 6e plaats met 25 punten uit 16 wedstrijden. Op voorhand werd Bennekom ingeschat als titelkandidaat, maar er werd na de winterstop twee keer gewonnen, drie keer gelijk gespeeld en drie keer verloren. Veel punten werden er dus gemorst in de maanden februari en maart. Afgelopen zaterdag won Bennekom met 3-1 van DOS Kampen. Tot aan de 85e minuut keek men tegen een 0-1 achterstand aan, maar in de slotfase werd het alsnog 3-1. Clubtopscorers zijn Niek van Ginkel en Fabian Beukhof. Beide spelers wisten tot op heden vijf keer het net weten te vinden.

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* SVI – CSV Apeldoorn
* DZC’68 – DTS Ede
* SDV Barneveld – SVZW
* DOS Kampen – Nunspeet
* De Merino’s – KHC
* DOS’37 – Hierden

Een mooie pot: Go-Ahead Kampen – Bennekom. Beide ploegen werden voorafgaand aan dit seizoen als één van de kanshebbers voor het kampioenschap beschouwd, maar doordat zowel GAK als Bennekom een hele slechte serie neer hebben gezet zijn de titel kansen nu niet meer aan de orde. De wedstrijd begint zaterdag zoals gebruikelijk om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Wijnand Rutgers uit Dinxperlo. Ik verwacht dat beide ploegen vol voor de winst gaan spelen. Tot zaterdag !!

Door: Robert Hamer