1e thuiszege van het seizoen voor KHC

Foto: John Zoetebier

KHC heeft zaterdagmiddag j.l een zwaar bevochten zege gehaald tegen concurrent Dos’37 uit Vriezenveen. KHC ging matig van start in de wedstrijd, en in balbezit werd er heel slordig balverlies geleden. Sprake van over concentratie want de 3 punten moesten er komen zaterdag. Dos’37 kreeg in die fase ook wat kansen, maar goed verdedigen en een paar reddingen van doelman Arian Sevok voorkwamen een vroege achterstand. Na de begin fase kwam KHC beter in de wedstrijd en kreeg het via Husham Ali en Giorney Rojer enkele mogelijkheden. In de 17e minuut claimde KHC een strafschop wegens aantikken van Husham Ali, maar scheidsrechter Jeroen Gidding vond het te licht om naar de stip te wijzen. Een vrijeschop van Husham Ali vloog vervolgens maar net over. In de slotfase van de 1e helft nog een dot van een kans voor Giorney Rojer maar net voor de doelman verloor hij de controle over de bal en ging de kans verloren. Na de thee een verbeten strijd om de punten Dos’37 gaf zich nog niet gewonnen en ging de strijd volop aan. KHC kwam vervolgens beter in de wedstrijd en begon de duels te winnen. Na voorbereidend werk van Brenn de Lange kwam de bal bij Saba Gwedelidze die doeltreffen uithaalde. Giorney Rojer had vervolgens na een fout van de Vriezenveense doelman de 2-0 kunnen scoren, maar dat lukte net niet. De 2-0 kwam er vervolgens toch. Brenn de Lange profiteerde van een fout in de Vriezenveense defensie en scoorde fraai de 2-0. Hij gooide hiermee de wedstrijd in het slot. Al moet gezegd worden dat KHC nog wat geluk had in de slotfase, want de bal moest nog een keer van de doellijn gehaald worden door de prima spelende Mike Frederiks. Jammer dat er in de slotfase nog een rode kaart viel aan Vrienzeveense kant. Martijn Olde Olthof was te laat bij een actie en raakte Leroy Knol vol op het scheenbeen. Gelukkig geen blijvende schade maar jammer voor de verder heel sportieve wedstrijd.
Resumerend: KHC heeft het prima gedaan zaterdagmiddag. Het knokte zich naar de overwinning en dat was gezien de stand op de ranglijst hard nodig. Met maar liefst 8 gelijke spelen schoot het met de punten niet erg op. KHC is wel instaat om het elke tegenstander moeilijk te maken. Doelpunten maken is de enige manier om tot succes te komen. Maar gezien de inzet moet dat er een keer uitkomen.

Volgende week dinsdagavond a.s. 5 april speelt KHC op Sportpark Midden Wetering de inhaal wedstrijd tegen Go Ahead Kampen dat met 1-3 van Hierden won zaterdag. De stadsderby werd enkele weken geleden uitgesteld en moet nu ingehaald worden. KHC zal wederom met passie en inzet moeten spelen om resultaat te halen. Het wist in het verleden nog niet te winnen op Sportpark Midden Wetering en daar moet maar eens verandering in komen. Uiteraard gaan we onze jongens aanmoedigen op een positieve manier. Het verzoek van Go Ahead Kampen is om zoveel mogelijk op de fiets te komen gezien de beperkte parkeermogelijkheden.De wedstrijd op Sportpark Midden Wetering begint dinsdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maarten Spoon uit Enter.

Verslag: Tjibbe van Dijk
Samenvatting: DOS’37