Kansloos KV DOS Kampen kan zich opmaken voor degradatieduels tegen Wit-Blauw

IJSSELMUIDEN – Het was wat onwennig, de ‘thuiswedstrijd’ van KV DOS Kampen Veltman in de Oosterholthoeve in IJsselmuiden, maar gelukkig wist de vaste schare supporters de weg naar deze uitwijk te vinden (Wit-Blauw speelde gelijktijdig in De Reeve). Veel mocht het niet baten want het gelijknamige DOS uit Maartensdijk was meer dan een maat te groot. DOS Kampen ging met forse cijfers onderuit, het werd uiteindelijk 11-44 en DOS Kampen mag zich opmaken voor de twee wedstrijden tegen Wit-Blauw die bepalen welk team degradeert.Het krachtsverschil was al snel duidelijk, waar DOS Westbroek met ogenschijnlijk gemak trefzeker was, stuiterde de bal bij pogingen van DOS veelvuldig van de rand van de korf. DOS Kampen had erg veel moeite met de druk van de uitploeg. DOS Westbroek ondervond te weinig tegenstand en scoorde er met speels gemak op los. En dat lag zeker niet alleen aan de thuisspelende ploeg, het oranje-blauwe team was simpelweg een klasse beter en alles leek ook te lukken. Er zat snelheid, ervaring en veel scorend vermogen in deze ploeg en combinaties werden makkelijk gevonden. Verschillende afstandsschoten vlogen er erg makkelijk in, de ene nog mooier dan de ander.Voor DOS Kampen is het een moeizaam seizoen, dus men maakte zich geen illusies. Het betekende niet dat er geen inzet was. Door aanhoudend blessureleed binnen de selectie mochten twee nieuwe spelers hun basisdebuut maken. Daan Schinkel en Lotte Doorn startten in de basis en luisterden beiden hun debuut op met een doelpunt.Met een tussenstand van 4-20 gingen de spelers de kleedkamer in, coach Michaël Jongman wist echter dat hij geen geheim wapen of tactische meesterzet had om het tij te keren. Na rust werd er tweemaal gewisseld waarbij Nouk Petersen haar invalbeurt met twee doelpunten wat extra kleur gaf. De ploeg uit Maartensdijk ging na de rust verder waar het gebleven was en DOS Kampen kon er weinig tegenin brengen, al scoorde de thuisploeg na rust nog wel zeven keer. De winst van de avond was zeker dat men de koppies niet liet hangen, getuige die gescoorde punten in de tweede helft, maar de eindstand van 11-44 was een realistische aftekening van de krachtsverhoudingen.

Doelpunten DOS Kampen: Laureen Kok 3x, Mathijs van den Berg en Nouk Petersen 2x, Dennis van Putten, Wichard van der Kolk, Daan Schinkel en Lotte Doorn 1x
KV Dos Kampen zal zich nu gaan richten op de komende degradatiewedstrijden. De twee derby’s tegen Wit-Blauw zullen zeker andere krachten aanspreken. Supporters van beide teams zullen ongetwijfeld in grote getale naar De Reeve komen.