Kampenion loopt uit

Links op de foto: Julian Plette, Gert-Jan de Lange en Mark Hankel.
Foto: © G. Wessels

Na de nederlaag vorige week is het eerste team van tafeltennisvereniging Kampenion afgelopen zaterdag weer een punt uitgelopen op de concurrentie en staat stevig aan kop in de 2e divisie poule B. De heren ontvingen thuis in een druk bezochte zaal BIT.NL 2 uit Ede. De overwinning met 7 – 3 was voor een deel te danken aan het feit dat de tegenstanders helaas maar met zijn tweeën waren. Aan de ene kant levert zoiets puntjes op, aan de andere kant – en dat gevoel voert altijd de boventoon – is dat voor iedereen jammer. Julian Plette won zijn twee partijen, Gert-Jan de Lange pakte een punt en Mark Hankel bleef op nul steken. Het dubbel ging vrij eenvoudig naar Plette en De Lange.Kampenion 1 staat nu twaalf punten voor op Vriendenschaar 1, maar met een wedstrijd meer gespeeld. Komende zaterdag weer een thuiswedstrijd, en wel tegen Red Stars 2 uit het verre Venray, dat derde staat. De uitwedstrijd in februari leverde een gelijkspel op, zodat een spannende middag verwacht mag worden.Dat tafeltenniswedstrijden, zelfs op zeer hoog niveau, doorgaans in een sportieve en gemoedelijke sfeer verlopen, laat zich afleiden uit de woorden van Julian Plette na afloop: “BIT.NL kwam met twee man, maar nam gezelligheid mee voor drie.

“Kampenion 2, koploper in de 3e divisie poule A, won in Enschede met 2 – 8 van ENTAC 2, hetzelfde resultaat als in de thuiswedstrijd in februari. Thomas Niemeijer en Ton Ringenier wonnen hun drie partijen en Robin Lieftink won er twee. De stand aan kop veranderde niet omdat de twee concurrenten met dezelfde cijfers wonnen. Het blijft spannend dus. Komende zaterdag speelt Kampenion 2 thuis, tegen Emmen. Weer de twee in de landelijke competitie spelende teams allebei thuis, dus dat staat garant voor toptafeltennis en spektakel.Aanvang: 14.00 uur. Locatie: De Maten 6.

De beide jeugdteams speelden afgelopen zaterdag thuis tegen teams uit Zwolle. Jong Kampenion 1 speelde gelijk: 5 – 5. Mees van Dijk won drie partijen, Siebe van Dijk een, en een van de dubbelspelen leverde winst op. Zij staan nog onderaan, maar met slechts een puntje achterstand. Komende zaterdag is de return in Zwolle. Hopelijk gaat de wekker op tijd, want daar begint men al om 9.30 uur.Jong Kampenion 2 verloor met 1 – 9. Het dubbel Gijs & Thijs leverde het enige puntje op. Volgende week in Genemuiden gaat het vast beter, tegen GTC 1 dat een plaats hoger staat.

Naast de landelijk spelende teams heeft Kampenion nog zes seniorenteams die in de regionale competitie uitkomen. Twee teams kwamen vrijdagavond in actie en zij vonden allebei hun Waterloo in Harderwijk.