Ruim 40 koren tijdens Korenfestival in Kampen 14 mei

Op 14 mei wordt er voor de derde keer een groot Korenfestival gehouden. Ongeveer 42 koren uit alle windstreken van Nederland en uit Duitsland (Alstätte, Ochtrop). Variërend van Gospelkoren, Gemengde koren, Mannenkoren en Jeugdkoren.

Uit Kampen zijn te zien de Ketelbinken, het Torenkoor en de Koggezangers. Vanuit Harderwijk maakt Gospel Swinging hun opwachting op het podium op de plantage. De andere koren zingen in de Bovenkerk, de Burgwal, de Broederkerk, de Lutherse Kerk, de Nieuwe Kerk en de Buitenkerk. Het programma begint om 10:00 uur in de Bovenkerk met de opening. Vervolgens gaan de koren naar de kerken waar ze ieder uur wisselen. Het Holland Koor o.l.v. Jan Quintus Zwart geeft om 12.30 tot 13.30 een lunchconcert wat voor een ieder gratis toegankelijk is.

Het slotconcert wordt verzorgd door D.E.V. Kampen. Dit is bedoeld voor de koren zelf maar mocht er nog plaats zijn is iedereen welkom.