Sneller reizen tussen Emmen en  Zwolle dankzij extra tweede spoor Emmen Zuid

Reizigers op de Vechtdallijnen reizen vanaf 11 april met de stoptrein drie minuten sneller dan voorheen dankzij de opening van het extra tweede spoor in Emmen Zuid. De tijdwinst zit hem in het feit dat de stoptreinen elkaar kunnen kruisen via het nieuwe spoor in Emmen Zuid in plaats van in Nieuw Amsterdam.

Andere vertrek- en aankomsttijden stoptrein Emmen

Vanuit Emmen vertrekken alle stoptreinen 3 minuten later dus om ..:41 in plaats van ..:38. De stoptreinen vanuit Zwolle komen in Emmen 3 minuten eerder aan om ..:50 in plaats van ..:53). De wijzingen van de dienstregeling gelden alleen voor de stoptreinen op het traject tussen Coevorden en Emmen. Tussen Zwolle en Coevorden wijzigt de dienstregeling niet, ook voor de sneltreinen en de spitstreinen verandert er niets.

Wijzingen vertrekspoor Emmen Zuid

In Emmen Zuid gaan alle treinen richting Emmen via spoor 2 rijden. De treinen naar Zwolle blijven gewoon vanaf hetzelfde spoor vertrekken in Emmen Zuid, namelijk vanaf spoor 1. In Emmen, Nieuw-Amsterdam en Coevorden vinden geen spoorwijzigingen plaats. 

Wijzingen vertrektijden van Coevorden richting Emmen

De stoptreinen van Zwolle naar Emmen vertrekken vanaf 11 april voortaan 3 minuten eerder op de stations Coevorden, Dalen, Nieuw Amsterdam en Emmen Zuid.

Geen treinen van 8 t/m 10 april tussen Nieuw-Amsterdam en Emmen

Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er vanaf vrijdag 8 april t/m zondag 10 april geen treinen tussen Nieuw-Amsterdam en Emmen v.v. Arriva zet dan treinvervangend busvervoer in.

Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals een ov-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de inrichting van de bus is het niet mogelijk om een fiets mee te nemen. 

Reistijd

Reizigers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer vind je op de website van Arriva onder het kopje ‘Werk aan het spoor’: arriva.nl/werkaanhetspoor. De hele reis, van deur tot deur, kan vooraf worden gepland, geboekt en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl ). Of plan de reis op www.arriva.nl.