Jarni Koorman, Rutger Koopman en Milan Koorman naar Go-Ahead Kampen

De 22-jarige Zwollenaar Rutger Koopman komt over van 3e divisionist Staphorst en heeft bij Go-Ahead Kampen een contract getekend voor één jaar met een optie voor een tweede seizoen. Rutger Koopman kan op meerdere posities uit de voeten, zowel centraal achterin en alle posities op het middenveld. Zijn kwaliteiten zijn een goed overzicht en voetballend vermogen. Koopman werd op jonge leeftijd gescout en benaderd door PEC Zwolle en speelde daar in de jeugd vanaf 2010 tot 2019. In de zomer van 2019 verkaste hij naar 2e divisionist HHC Hardenberg. Na twee seizoenen besloot hij de overstap te maken naar Staphorst. Rutger Koopman: ‘’Ik heb voor Go-Ahead Kampen gekozen omdat ik in de gesprekken met de TC een goed gevoel kreeg bij de club. Ook heb ik goede verhalen gehoord van Nico Veldman. Daarnaast krijg ik bij GAK de kans om met twee goede vrienden te gaan spelen die ik al heel lang ken. De ambitie van de club om naar de hoofdklasse te gaan spreekt mij aan en ik hoop dit gezamenlijke doel te gaan bereiken. Mijn persoonlijke doelstellingen voor komend seizoen zijn om veel wedstrijden te gaan spelen en belangrijk te zijn voor het team met assists en goals.’’

De 23-jarige in Zwolle woonachtige Jarni Koorman komt over van TOP Oss en heeft bij Go-Ahead Kampen een contract getekend voor één jaar met een optie voor een tweede seizoen. Jarni Koorman is een multifunctionele en vaardige speler met een uitstekende techniek die op meerdere posities in de verschillende linies kan spelen. Koorman heeft tot 2018 de jeugdopleiding bij FC Twente doorlopen en vertrok in de zomer van dat jaar naar PEC Zwolle. Daar tekende hij een contract voor twee seizoenen en op 1 februari 2020 maakte hij zijn debuut in de eredivisie wedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen. Later dat jaar vertrok hij naar TOP Oss en daar speelde hij 15 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Jarni Koorman: ‘’Ik heb voor Go-Ahead Kampen gekozen omdat ik samen met mijn broer en beste vriend wilde voetballen in de buurt van Zwolle. Voor mij was het ook belangrijk dat ik dat bij een club ga doen waar ik mijn plezier in het voetbal terug kan vinden nadat ik gestopt ben met het profvoetbal. Zodoende zijn we via goede vriend Nico Veldman in contact gekomen met GAK. De gesprekken waren gelijk goed, en vrij snel hebben wij met zijn drieën besloten om in Kampen te gaan spelen. De doelstellingen van Go-Ahead Kampen komen overeen met de doelstellingen die ik voor me zie. Ik kijk er naar uit om na de zomer weer te beginnen. Jarni Koorman is na Wilbert Wessels, Damian van Drenth, Max Leeflang, Kelvin Groothand, Julian Hellendoorn, Rutger Koopman en Milan Koorman de 8e aanwinst voor het nieuwe seizoen 2022-2023. Door het vertrek van 8 spelers moesten we schakelen en we zijn content dat het is gelukt om waardige en kwalitatief goede vervangers binnen te halen. Hiermee is de selectie van Go-Ahead Kampen zo goed als rond.

De 27-jarige in Zwolle woonachtige Milan Koorman komt over van 1e klasser SVI en blijft minimaal tot en met de zomer van 2023 actief bij de rood-gelen op Sportpark ‘’Middenwetering’’. Milan Koorman is een technisch vaardige speler met veel lengte (1.91 meter) die op alle posities op het middenveld uit de voeten kan. Hij kan het spel goed lezen, is een prima passer en heeft een gevoel voor ruimtes in het veld. Daarnaast kan Milan goed de opbouw verzorgen. Zijn voetbalcarrière begon bij Zwolsche Boys. Op jonge leeftijd werd hij gescout door PEC Zwolle en daar speelde hij meerdere jaren in de jeugdopleiding. Toen zijn contract niet werd verlengd vertrok hij naar zondag hoofdklasser Rigtersbleek. Hij werd benaderd door ENAD Polis Chrysochous in Cyprus, kwam tot een akkoord, en verhuisde naar het buitenland. In 2017 keerde hij terug in Nederland en besloot om bij SVI in zijn eigen woonplaats te gaan spelen. Daar is hij de afgelopen vijf seizoenen een vaste waarde op het middenveld. Milan Koorman: ‘’Soms krijg je in je leven kansen die je niet moet laten liggen. We hebben bij SVI een hechte groep, maar ik wil deze uitdaging bij Go-Ahead Kampen graag aangaan. De club spreekt de ambitie uit om voor promotie naar de hoofdklasse te gaan spelen en dit sluit aan bij mijn persoonlijke ambitie. Ik wil een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan het behalen van die doelstelling. Daarnaast deed zich de kans voor om samen met mijn broertje en Rutger Koopman te gaan voetballen. Dit is altijd al een wens van ons geweest die nu in vervulling mag gaan. Ik ken al een aantal spelers binnen de selectie en ook de nieuwe jongens die zijn gehaald hebben veel kwaliteiten, waardoor ik een sterk team voorzie waar mooie momenten mee kunnen ontstaan.’’