Kampenion 1 én 2 winnen ruim

Op de foto: Mark Hankel en Amber van de Velde (Red Stars 2 ) Foto: © G. Wessels

Voor tafeltennisminnend Kampen was zaterdag 9 april een topdag: zowel het eerste als het tweede team van tafeltennisvereniging Kampenion speelden thuis. Het publiek kon dus genieten van tafeltennis van zeer hoog niveau. En ook van de uitslagen kon men blij worden: 8 – 2 en 9 – 1. Daar kun je mee thuis komen!Kampenion 1 ontving Red Stars 2 uit het Limburgse Venray. De uitwedstrijd in februari leverde een gelijkspel op, zodat nu een spannende middag verwacht werd. Dat pakte iets anders uit: Julian Plette en Gert-Jan de Lange wonnen hun drie partijen en Mark Hankel won een wedstrijd en verloor er twee met minimaal verschil. Het dubbelspel ging vrij eenvoudig naar Plette en De Lange.

Met deze overwinning met 8 – 2 hield Kampenion 1 gelijke tred met concurrent Vriendenschaar 1, dat met dezelfde cijfers won. De Kamper heren staan nog steeds bovenaan, met twaalf punten voorsprong maar een wedstrijd meer gespeeld. Komende zaterdag staat de waarschijnlijk wel spannende ontknoping op de agenda: Kampenion speelt in Gouda tegen Vriendenschaar. Dat wordt lastig, de resultaten uit het verleden spreken iets in het voordeel van Vriendenschaar.Aan Julian Plette werd de vraag gesteld of hij ervan uitging dat Kampenion 1 op weg is naar het kampioenschap. Daarop zei hij: “Ik denk dat we op dit moment wel titelfavoriet zijn, maar we hebben nog wel twee moeilijke, belangrijke wedstrijden op het programma staan.”

De ruime overwinning van Kampenion 2 was voor een deel te danken aan het feit dat de tegenstanders, Emmen 1, helaas maar met zijn tweeën waren. Thomas Niemeijer en Ton Ringenier wonnen hun twee partijen en Jordy ten Have won er een. Het dubbel ging naar Niemeijer/Ten Have. Met deze overwinning met 9 – 1 staat Kampenion 2 met zes punten voorsprong bovenaan.

Het eerste jeugdteam won de uitwedstrijd tegen Tafeltennis Zwolle 3 met 4 – 6. Mees van Dijk en Siebe van Dijk wonnen beiden twee van hun vier partijen. Zij raken steeds beter op elkaar ingespeeld en wonnen ook beide dubbelspelen.Jong Kampenion 2 verloor in Genemuiden van GTC 1 met 7 – 3. Grote man was de kleine Thijs Regterschot, die zijn beide partijen won. Komende zaterdag speelt het tweede jeugdteam thuis tegen koploper NTC Leogang 3. Aanvang: 14.00 uur. Locatie: De Maten 6.

Naast de landelijk spelende teams heeft Kampenion nog zes seniorenteams die in de regionale competitie uitkomen. Daarvan wist de afgelopen week alleen Kampenion 3 met winst thuis te komen.