Matig DOS laat punten aan iets beter Nunspeet

Foto: Marc Maurer

Beide ploegen speelden elk een sterk kwartier, DOS aan het begin van de wedstrijd, Nunspeet direct na rust. Beide elftallen kregen twee honderd procent kansen. DOS scoorde daarbij niet en Nunspeet twee keer. In een notendop is dat de samenvatting van een verder matige pot voetbal op een winderig sportpark De Maten.Al na vijf minuten mag Allan Bakker een corner nemen vanaf rechts. De bal komt in het achterveld terecht, juist op de plek waar Ruben Meijer al staat. Hij neemt het leer ineens op de pantoffel en knalt de bal tegen de onderkant van de lat. In de 12e minuut wordt Allan door Raymon Beuling de diepte ingestuurd. De rappe buitenspeler is iedereen te snel af. In de zestien meter weet hij ook doelman Jardi Niebeek te omspelen, maar daarbij verliest hij de bal even uit het oog. Daardoor raakt hij de bal niet helemaal goed en komt hij niet tot een succesvolle afronding.

Nunspeet is vooral dreigend uit dode spelmomenten in de eerste twintig minuten. Tot grote kansen komt het elftal van Lucas Hoekman echter niet. De fase die daarop volgt is erg rommelig, het spel ligt regelmatig stil. Voor het publiek valt er weinig te genieten. In de periode voor rust volgen weer een paar mogelijkheden. Met name voor de geelzwarten wel te verstaan. In de 33e minuut bediend Twan Knul al koppend in het strafschopgebied Allan. De bal stuitert door en op links weet Allan de bal, ook met het hoofd, over de keeper te krijgen. Helaas gaat de bal daarbij eveneens over het doel. In de 38e minuut mag Allan een vrije bal nemen op circa 20 meter voor de goal van Nunspeet. De bal gaat krullend naast de verkeerde kant van het doel.

Even later schiet Dominique van de Grift aan de andere kant ook ruim over.Na de theepauze komt Nunspeet goed uit de startblokken. Emiel Goud staat na een vrije bal op de rand van de zestien volledig vrij. Zijn vizier staat niet op scherp en de bal gaat ver naast. In de 55e minuut leidt balverlies in de DOS defensie de 0-1 in. De voorzet die hieruit volgt kan redelijk eenvoudig bij de eerste paal door Jonathan van ’t Hof worden binnen getikt. In de eerstvolgend noemenswaardige wapenfeit, nog geen tien minuten later, wordt de score verdubbeld. Een afvallende bal vanuit het strafschopgebied beland exact voor de voeten van Van de Grift. Hij schiet de bal snoeihard tegen de touwen. Enkele minuten later krijgt hij opnieuw al koppend een grote kans, maar Kevin Dijkstra weet uitstekend met zijn voeten de bal te keren.In het laatste kwartier richt DOS zich op. Na een prachtige aanval over links wordt de bal voor het doel geslingerd. De bal komt uiteindelijk bij Twan terecht. Zijn schot, hard en laag, wordt met moeite door keeper Niebeek met de voeten gepareerd. Na een overtreding resteert voor de poelänten een vrije bal, die door Ruben genomen gaat worden. Zijn hoge voorzet wordt perfect door Twan in de verre hoek gekopt.

Nu de aansluitingstreffer is geproduceerd is het echt ‘do-or-die’-voetbal. Martijn Barneveld, die voor de wedstrijd nog in het zonnetje werd gezet voor zijn 150e officiële wedstrijd in het 1e elftal, wordt als extra stormram naar voren gestuurd. Na een voorzet van Klaas Jan Mulder is Martijn nog dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal gaat over het doel.Zo verliezen de manschappen van Johan Pitstra en Edwin Kwakkel voor de derde keer op rij en blijft DOS in de gevarenzone.

Volgende week staat er een cruciale match op het programma. Een thuiswedstrijd tegen De Merino’s. De ploeg uit Veenendaal heeft drie punten minder, maar ook één wedstrijd minder gespeeld. Een echte ‘zes-punten’ wedstrijd dus.
Opstelling: Kevin Dijkstra, Klaas Jan Mulder, Burak Öztürk (65e Joël Visscher), Martijn Barneveld, Nick Notrot, Burak Alp, Ruben Meijer, Raymon Beuling, Mark Sollie (83e Leroy Krijn) Twan Knul, Allan Bakker (72e Mitchell Hooisma).

Door: Jan de Vries