KHC knokt zich naar 9e remise in Veenendaal

Foto: John Zoetebier

KHC zat niet lekker in de wedstrijd zaterdagmiddag in Veenendaal, waar het speelde tegen de Merino’s. KHC had in de thuiswedstrijd ook al punten verspeeld tegen de Veenendalers , en moest eigenlijk de volle buit binnen halen om uit de onderste regionen te blijven. Maar KHC ging heel slecht van start. Op het middenveld werd zeer ongelukkig gespeelt, en veelvuldig de bal ingeleverd. Het was dan maar goed dat de verdediging van KHC als een blok stond. De 1e echte kans was voor de Merino’s. Vanuit een hoekschop werd de bal maar rakelings over gekopt. Nadat een veel belovende aanval onterecht werd afgevlagd, keer Hushan Ali wat mogelijkheden. Eerst ging een harde inzet maar rakelings over, en werd even later de bal door de doelman tot hoekschop verwerkt. De beste kans voor KHC was er in de 38e minuut. KHC mocht wederom een hoekschop nemen. De bal werd voor het doel gebracht en Hushan Ali kopte de bal rakelings naast het doel.

Na de thee werd er natuurlijk wat meer verwacht want KHC speelde onder de maat.De vele meegereisde supporters werden toch teleurgesteld. Tegen de verhouding in nam de Merino’s de leiding. Vanuit een hoekschop wist het raak te koppen en KHC ging een loodzware middag tegemoet. Vervolgens ging KHC op jacht naar de gelijkmaker. Kansen kreeg het ook maar de precisie ontbrak, en had KHC ook geef geluk. In de slotfase een alles of niets actie van de jarige trainer Kenan Durmusoglu. Een 3 mans wissel in een poging het tij te keren. In de bloedstollende eindfase de toch wel terechte gelijkmaker. Een voorzet werd doorgekopt door Leroy Knol, en op miraculeuze in het doel gewerkt door invaller Sertac Yilmaz 1-1. De andere invaller Kevin Olaria kreeg vervolgens alleen voor de doelman een 100 procent kans om KHC de zege te brengen. Echter dit lukte maar net niet.Resumerend:

KHC heeft zaterdagmiddag in Veenendaal onder de maat gespeeld. Al vanaf het begin signaal van de prima leidende scheidsrechter Steve Oosterkamp uit Dalfsen ging het niet goed. Te vaak werd in bal bezit de bal zo in de voeten van een tegenstander geschoven. Dan kom je moeilijk in de wedstrijd. Gelukkig ging het later wat beter, maar niet goed genoeg om de volle buit uit Veenendaal mee te nemen. In de slotfase toch het geluk om nog tot scoren te komen.

Volgende week dinsdagavond a.s. 12 april speelt KHC op Sportpark De Venen, een inhaal wedstrijd tegen SVI uit Zwolle dat knap met 1-0 koploper CSV Apeldoorn wist te verslaan in Zwolle. De Zwollenaren doen het prima en staan op een keurige 7e plaats met 25 punten. KHC staat op de 10e plaats met 18 punten maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de Zwollenaren. KHC zal uit een ander vaatje moeten tappen dan zaterdag wil het punten overhouden.De wedstrijd op Sportpark De venen in Kampen begint dinsdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Robin Brinkman uit Drachten.

Verslag: Tjibbe van Dijk