Prima spelend KHC overklast SVI uit Zwolle

Foto: John Zoetebier

De Zwollenaren hadden een prima reeks neergezet met maar liefst 7 overwinningen. Afgelopen zaterdag wist het zelfs van het sterke CSV Apeldoorn te winnen met 1-0. KHC had het zaterdag even niet, en speelde ver onder de maat. Het wist maar ternauwernood een puntje te behalen in Veenendaal tegen de Merino’s. Er viel dus iets goed te maken tegen de Zwollenaren dinsdagavond voor het thuis publiek.De wedstrijd kwam stoef op gang, met over en weer wat kleine spelde prikjes. Toch kreeg KHC al vroeg in de wedstrijd een prima kans, maar de bal werd ruim over geschoten door Giorney Rojer.

KHC kwam even later goed weg, de verder prima spelende Hushan Ali leverde maar zo de bal in op het middenveld. Nathan van Rijn van SVI kegelde vervolgens de bal tegen de lat en kwam KHC goed weg. Daarna was het de beurt aan KHC dat steeds beter ging spelen. Mike Frederiks moest vervolgens naar de kant met een vervelende enkel blessure. In zijn plaats kwam Talha Ozen. KHC kwam in de 24e minuut op voorsprong, Giorney Rojer bediende de sterk spelende Jorik Schuur die fraai raak kopte 1-0. KHC kreeg het vervolgens op de heupen want het kwam zelfs op 2-0 toen Hushan Ali zich knap vrij speelde en verwoesten de 2-0 liet aantekenen.

Die zelfde Hushan Ali gaf enkele minuten later de bal voor het doel en Leroy Knol kopte KHC naar een prima 3-0 voorsprong. Een moment van onoplettendheid in de verdediging bracht de stand terug tot 3-1 middels een doelpunt van Tom Kooke. Toch ging KHC met een ruim verschil de rust in want Jorik Schuur wist nogmaals te scoren, door de bal strak in de hoek te schieten 4-1Na de rust kon KHC wat gas terug nemen. SVI probeerde het nog wel even. Maar vond de prima keepende doelman Arian Sevok een paar keer op hun weg. Leroy Kno raakte nog een keer de paal. Maar echt spannend werd het allemaal niet meer, want SVI geloofde er niet meer in. KHC kwam middels een doelpunt van invaller Boaz Smit zelfs nog op 5-1. Scheidsrechter Robin Brinkman uit Drachten floot een prima wedstrijd en hield de kaarten op zak in deze verder sportieve ontmoeting.

Resumerend: KHC heeft dinsdagavond een prima team prestatie neergezet. Onder leiding van assistent trainer Jan Willem Palland, die de zieke trainer Kenan Durmusoglu verving heeft KHC een ruime overwinning behaald. Het deed dit met een geweldige inzet, op karakter en felheid. Zo vaak scoren is KHC lange tijd niet gelukt, en zal ongetwijfeld zorgen voor een stuk zelfvertrouwen.

Zaterdag a.s. wacht een zwaardere klus. KHC gaat op bezoek bij het dit seizoen prima spelende Nunspeet. De Nunspeters verrassen dit seizoen en staan op een verdienstelijke 3e plaats met 32 punten. En doen wellicht mee om het kampioenschap of periodetitel. KHC wist in de thuiswedstrijd niet verder te komen dan een gelijkspel. Gezien de eerdere ontmoetingen zal het ongetwijfeld weer een spannende wedstrijd worden met veel publiek.De wedstrijd op Sportpark De Wiltsangh in Nunspeet begint om (let op) 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wesley O’Niel uit Zeewolde.

Verslag: Tjibbe van Dijk