Themaweek Veilig IJsselland

Van 11 tot en met 15 april 2022 wordt de ‘Week Digitaal Veilig IJsselland’ in de gemeente Kampen georganiseerd. Een week die in het teken staat van bewustwording en weerbaarheid van digitale criminaliteit. De politie en gemeenten komen tijdens de Week Digitaal Veilig IJsselland naar inwoners toe. Met een truck vol informatie, tips en trucs om digitaal veilig te zijn en blijven.

Het cybercrime team van de politie Oost-Nederland pakt digitale criminaliteit op verschillende fronten aan. Daders worden opgespoord en door het OM vervolgd. Maar dat alleen is niet voldoende om digitale criminaliteit te stoppen. Daarom wordt er ook geïnvesteerd in het verstoren en voorkomen van digitale criminaliteit met onder andere preventiecampagnes, zoals de week Digitaal Veilig IJsselland.