KHC komt sneu weg in Nunspeet

Video samenvatting door Cor Fidder

KHC moest zaterdagmiddag j.l. aantreden in en tegen Nunspeet. De formatie van trainer Lucas Hoekman doet het bijzonder goed deze competitie, en doet mee om de prijzen. KHC speelde dinsdagavond een inhaal wedstrijd tegen het Zwolse SVI. Het won de inhaalwedstrijd met maar liefst 5-1, en af en toe speelde het fantastisch. Dus waren de ogen gericht op een goed vervolg. KHC moet zeker nog een punt of 7 halen om boven de beruchte streep te eindigen.De wedstrijd ging aftastend van start. KHC kreeg al wel een mooie kans in het begin. Giorney Rojer speelde zich op links mooi vrij, gaf de bal voor en Brenn de Lange raakte met het hoofd de bal die rakelings naast vloog. Nunspeet kreeg ook een aantal kansen, in de 9e minuut al een redding van doelman Arian Sevok. Halverwege de 1e speelhelft kwam Nunspeet uit het niets op 1-0.

Bij een hoekschop stond het even niet goed, de bal kwam bij Dominique van der Grift die verwoestend uithaalde, onhoudbaar achter doelman Sevok. KHC ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Aanval op aanval op het Nunspeetse doel. Echter KHC had weinig geluk in de afwerking, en Nunspeet was een aantal malen gevaarlijk in de omschakeling. Toch kwam KHC nog in het slot van de 1e speelhelft op gelijke hoogte. Husham Ali speelde zich goed vrij, en plaatste de bal strak in de beneden hoek.Na de thee een sterk spelend KHC dat een aantal malen goed in positie kwam om de score uit te breiden. Echter Nunspeet was in de counter een aantal malen erg gevaarlijk en doelman Arian Sevok behoede KHC voor wederom een achterstand.

Husham Ali had vervolgens de 1-2 op de schoen. Echter zijn harde inzet werd maar net over getikt door de Nunspeetse sluitpost. En terwijl iedereen de 1-2 verwachte was Nunspeet aan de andere kant uiterst effectief. De verdediging van KHC verslikte zich en Nunspeet kon vrij gemakkelijk de 2-1 maken middels een doelpunt van Vincent Houtman. KHC kreeg hierna nog mogelijkheden. Zo kwam een kopbal van Leroy Knol tegen de paal en rolde over de doellijn het doel uit. Ook invaller Boaz Smit had KHC op gelijke hoogte kunnen brengen. Maar in plaats van dat hij de bal kon afleggen op de vrijstaande Kevin Olaria koos hij met een wanhoop schot voor eigen parochie. In de laatste minuut nog een harde schuiver van Leroy Knol die gepakt werd door de doelman.

Resumerend: KHC heeft niet veel geluk gehad zaterdagmiddag in Nunspeet. Het had mede door de prima inzet minstens een punt verdient. Echter KHC is niet weg gespeeld en deed niet onder tegen het sterke spelende Nunspeet. Scheidsrechter Wesley O’Niel uit Zeewolde moest een aantal keren corrigerend optreden tegen de assistent scheidsrechter van Nunspeet, die de leidsman nog al eens voorzag van onjuiste adviezen. Hij deed dit overigens prima.Paasmaandag a.s. speelt KHC een inhaalwedstrijd. Het komt dan in actie in de derby tegen Go Ahead Kampen dat met 3-0 van CSV Apeldoorn verloor. KHC zal punten moeten pakken om niet op een p/d plaats te komen. Dit geld echter ook voor onze stadgenoten, die een matig seizoen kennen in de ambitie hoofdklasser te worden. De wedstrijd op Sportpark Midden Wetering begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jorg Ordelmans uit Borne

Verslag: Tjibbe van Dijk

Foto: John Zoetebier