KHC weet voorsprong tegen buurman Dos Kampen niet vast te houden

Zaterdagmiddag j.l. moest er aangetreden worden tegen buurman Dos Kampen. De buren hebben 6 punten minder dan KHC en moeten nog de nodige punten pakken om boven de streep te eindigen. KHC is ook nog niet veilig, dus was het spanning alom.De wedstrijd ging prima van start voor KHC, want het bouwde al snel een veld overwicht op. Kansen waren er voor Jorik Schuur en Leroy Knol. In de 12e minuut de 1e serieuze kans voor KHC. Een kopbal van Jarron de Lange belande tegen de paal. Even later een kans voor de gasten, maar gelukkig voor KHC ging de inzet naast.

Halverwege de 1e helft dan toch de verdiende 1-0. Jarron de Lange bracht de bal goed voor het doel. Leroy Knol kopte vervolgens fraai de 1-0. Karim Gabara had even voor rust KHC zelfs op een 2-0 voorsprong kunnen brengen, maar had geen geluk in de afwerking.Na de thee ging Dos Kampen iets anders voetballen, en hier had KHC grote moeite mee. Het kreeg ondanks dat Dos Kampen wat beter was nog een aantal kansen. Hushan Ali en Jorik Schuur waren niet precies genoeg om het verschil te maken. Dos Kampen profiteerde vervolgens in de omschakeling. En met een mooie curve scoorde Allan Bakker voor de gasten de 1-1. In een aanvallende actie vloerde Romano Luhukay een tegenstander en werd met een rode kaart weggezonden door de scheidsrechter.

Dos Kampen had hierna het betere van het spel en zette KHC goed onder druk. De KHC defensie gaf echter geen krimp en trok het puntje over de streep.Resumerend: KHC heeft voor de 11e keer gelijk gespeeld zaterdagmiddag. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder. KHC was in de 1e helft de bovenliggende partij. Na de thee was dat precies andersom. Het gaatje blijft 6 punten met nog 7 wedstrijden te gaan. De verder sportieve wedstrijd werd uitstekend geleid door scheidsrechter Jan de Vries uit Enschede.

Na afloop werd er nog even gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Het was reuze gezellig en iedereen was onder de indruk van de sportieve gezelligheid en zo hoort het. Dank aan de vele vrijwilligers van KHC die dit allemaal belangeloos voor hun club hebben gedaan.Volgende week gaat KHC op bezoek bij DTS ’35 uit Ede dat verrassend verloor van Nunspeet, dat hiermee op de 1e plaats komt. De wedstrijd begint let op pas om 17.30 in Ede, en staat onder leiding van scheidsrechter Luuk van Zuijlen uit Wijchen .KHC gaat met de bus vertrek 16.00 uur. Man van de wedstrijd Leroy Knol.

Verslag: Tjibbe van Dijk