Go-Ahead wint met 1-2 van SVI

Afgelopen zaterdag won Go-Ahead Kampen met 1-2 bij SVI en daarmee deed het hele goede zaken op de ranglijst. De overwinning was niet verdiend, maar daar maalde niemand bij GAK na afloop om. In de 1e minuut was het Wail Doufikar die vanaf circa 18 meter raak schoot, 0-1. In de eerste 20 minuten speelden de rood-gelen prima, maar de rest van de 1e helft werd het spelniveau al wat minder. Toen Bram van Enk in de rust geblesseerd in de kleedkamers achter bleef en Nick Kuipers van het middenveld af werd gehaald naar achteren was de balans in het elftal weg. SVI kwam na rust op 1-1 en daarna verzuimden de Zwollenaren om vaker te scoren. In een spaarzame uitval via Wail Doufikar, die goed zijn tegenstander op snelheid langs ging en een prima voorzet in huis had op Luuc Knul, was het raak 1-2. Al met al een zwaar bevochten zege in Zwolle.

Aankomende zaterdag komt DOS’37 uit Vriezenveen op bezoek in Kampen. De ploeg van hoofdtrainer Jeroen Niks is terug te vinden op de 11e plaats met 17 punten uit 18 wedstrijden en dat is toch wel teleurstellend te noemen. Clubtopscorer is spits Menno Kamphuis met 8 doelpunten.

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:
* Bennekom – Nunspeet
* CSV Apeldoorn – SVZW
* DTS Ede – KHC
* DZC’68 – SVI
* DOS Kampen – SDV Barneveld
* Hierden – De Merino’s

Door een aantal goede resultaten in de afgelopen periode heeft GAK zichzelf wat lucht verschaft ten opzichte van de onderste ploegen in de 1e klasse D. Dat het allemaal niet met goed en hoogstaand voetbal gebeurd is één ding wat zeker is. Tegenstander DOS’37 moet vrezen voor nacompetitie en dus zal men scherp naar Kampen toe komen. Bij winst zijn de rood-gelen zo goed als zeker verzekerd van lijfsbehoud. De wedstrijd op ons eigen Sportpark ‘’Middenwetering’’ begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Steve Oosterkamp uit Dalfsen. Ik verwacht een harde pot voetbal met twee ploegen die beiden vol voor de overwinning gaan spelen. Tot zaterdag !!

Door Robert Hamer.

Foto: Willibrord Sleifer.