Verlies Ten Brinke Set-Up HS 1 in grillige vijfsetter

IJsselmuiden – Terwijl sommige teams in de competitie ondertussen al uitgespeeld zijn, traden de mannen uit IJsselmuiden pas voor de eerste keer dit seizoen op tegen C.S.V. Heren 1. In het verleden is gebleken dat dit er hevig aan toe kan gaan. Vaak stonden er grote belangen op het spel. Maar sinds de NEVOBO besloten heeft dat promotie/degradatie dit seizoen niet doorgaat. Werd er eigenlijk nog puur voor de eer gespeeld. 

De eerste set werd goed gestart door Set-Up. Doormiddel van een scherpe opslag en een goede pass werd een 4-1 voorsprong gecreëerd. Dit was helaas maar van korte duur omdat de 5 punten die daarna gemaakt werden voor C.S.V. waren. Tot overmaat van ramp waren het 5 eigen fouten van Set-Up. Dit tekende de wedstrijd voor ons. De eerste set werd dan ook verloren 19-25. 

In de tweede set werd beter spel vertoond door Set-Up. Met aan de ene kant wat hulp van de scheidsrechters (we speelden een punt met 7 man in plaats van 6). En aan de andere kant wat totaal onnodige beslissingen van de scheidsrechter wat resulteerde in een gele en een rode kaart voor de heren uit IJsselmuiden. Ondanks dit alles werd deze enerverende set gewonnen met 25-23. 

Het spelbeeld bleef ongeveer hetzelfde in de derde set. Spannend maar op het goede moment scherp. Deze set werd 26-24 gewonnen. 

Alles wat daarna gebeurde leek niet op het volleybal wat Set-Up kan spelen. De vierde set werd kansloos verloren met 16-25 en dus moest er een 5e en beslissende set gespeeld worden. Ook in deze set werd er slecht gestart en liepen de mannen uit IJsselmuiden de hele set achter de feiten aan. Ook de wissel van debutant Henry de Vries mocht niet baten. Al wist hij wel het blok van te omzeilen met een mooi punt. Er werd 8-15 verloren en dus een 2-3 verlies in deze wedstrijd. 

Aankomende zaterdag speelt Set-Up weer tegen C.S.V. maar dan uit! 
Op 7 mei spelen dan de IJsselmuidenaren hun laatste competitiewedstrijd thuis tegen SSS uit Barneveld.