Kampenion nog een week in spanning

Foto: op de voorgrond Gert-Jan de Lange en Julian Plette. Foto: © Trip & Wessels

Het eerste team van tafeltennisvereniging Kampenion is klaar met de voorjaarscompetitie in de 2e divisie. Het staat bovenaan, met tien punten voorsprong op de enige concurrent om de titel, Vriendenschaar 1 uit Gouda. Vriendenschaar heeft nog een wedstrijd tegoed, komende zaterdag thuis tegen BIT.NL. De uitwedstrijd wonnen de vrienden met 3 – 7. Als Vriendenschaar 1 met 10 – 0 wint, zijn zij kampioen. Met een andere uitslag is Kampenion kampioen. Dus afwachten tot komende zaterdag aan het eind van de middag het verlossende bericht uit Gouda komt.

Kampenion 1 speelde afgelopen zaterdag in Zoetermeer tegen deBoer Taverzo 3 en won met 4 – 6. Julian Plette won zijn drie partijen, Gert-Jan de Lange won er twee en Mark Hankel een. Julian Plette is met 86% de nummer 2 in het percentageklassement. Hij zei dat Kampenion gevochten had voor ieder punt. Hij was tevreden: “Mooie wedstrijden en goed niveau. De concurrent is niet ingelopen. We hebben het zelf nu niet meer in de hand, maar kunnen terugkijken op een goede laatste wedstrijd.

“Ook bij Kampenion 2 in de 3e divisie is het spannend. Het speelde gelijk (5 – 5) in de uitwedstrijd tegen Assen 2. Jordy ten Have won twee partijen, en Robin Lieftink en Thomas Niemeijer wonnen er een. Het dubbel ging naar Niemeijer/Ten Have. Kampenion 2 werd zo ingehaald doorde concurrent om het kampioenschap, Swift (D) 1 uit Deventer, dat in Enschede met 0 – 10 van ENTAC 2 won. De Kampenaren staan nu tweede met een punt achterstand. Komende zaterdag is de ontknoping van deze spannende competitie. Dan spelen zij thuis tegen Swift (D) 1. Kampenion 2 moet winnen om kampioen te worden. De uitwedstrijd in maart werd nipt verloren. Ook hier zaterdag volop spanning dus.

Op 30 april is er nog een thuiswedstrijd. Het eerste jeugdteam speelt tegen Staphorst 1. Aanvang: 14.00 uur. Locatie: De Maten 6.