Zalk en Wilsum delen de punten in boeiende IJsselderby

Wilsum en Zalk hebben doelpuntloos gelijkgespeeld. Beide ploegen kregen kansen om tot scoren te komen, maar Teko Malanda en zijn collega aan de andere kant bleken onpasseerbaar. Zo eindigde het duel zoals die begon: 0-0.Ondanks de nederlaag tegen ‘s-Heerenbroek van 2 weken geleden behield trainer Jan van Spijker het vertrouwen in dezelfde basisspelers. Dit betekende dat Wilsum als volgt startte: Teko Malanda – Patrick Plette, Marijn Mijnheer, René Dorgelo, Jelmer Sollie – Patrick Bastiaan, Joram Riezebos, Rienk vd Wetering (c) – Gert Jan Sollie, Bart Schoonhoven, Daniël Niemeijer. Omdat het 2e en 3e elftal van Wilsum vrij waren, was de bank ruim bezet: Patrick Goudbeek, John Veenstra, Robin Mijnheer, Stef Schrijer, Alwin vd Wetering, Melvin Hofstede en Noël Hofstede namen plaats op de bank.

In de eerste 10 minuten van het duel was Zalk de bovenliggende partij. Al vroeg in de wedstrijd dacht Zalk op voorsprong te komen. De centrale verdediger schoot een vrije trap vanaf de middellijn meteen op doel, maar via de hand van Teko en de lat bleef het 0-0. Even later kreeg Zalk een nog grotere kans. De doelman trapte de bal lang, Patrick Bastiaan raakte de bal volledig verkeerd, waardoor hij per ongeluk de spits van Zalk oog in oog zette met doelman Malanda. Laatstgenoemde kwam, met een prachtige reflex, als winnaar uit de strijd. Na deze 10 minuten kwam Wilsum beter in de wedstrijd en werden de oranjehemden ook gevaarlijk. Na een mooie aanval en prima voorzet van Daniël Niemeijer kon Patrick Plette het doel onder vuur nemen, maar de doelman redde eenvoudig. Even later kreeg Wilsum de grootste kans op de voorsprong via Patrick Bastiaan.

Na wederom een prima aanval en een goede loopactie van Bastiaan kreeg hij de bal van Niemeijer. Vanaf een meter of 5 kon Bastiaan de bal niet in de hoek krijgen en schoot hij de bal recht op de doelman. Wilsum bleef de bovenliggende partij, gaf niets meer weg in de eerste helft, maar kreeg zelf ook niet veel grote kansen. Nog eenmaal kreeg Wilsum een goede kans om een doelpunt te maken. Bart Schoonhoven was de centrale verdedigers te slim af, legde de bal breed op Gert Jan Sollie, maar de doelman bracht redding op zijn inzet. Zo werd de rust bereikt met de brilstand nog op het scorebord.De tweede helft werd er nog harder gestreden, maar minder verzorgd gevoetbald.

Vlak na rust kwam Alwin vd Wetering in de ploeg voor Joram Riezebos, aangezien Riezebos al een gele kaart had en Van Spijker geen risico wilde nemen. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en er werden weinig kansen bij elkaar gevoetbald. Ook bij Zalk werd er ingegrepen en werden de spits en linksbuiten gewisseld. Met nog 15 minuten te spelen kwamen Melvin Hofstede en Noël Hofstede in de ploeg voor Jelmer Sollie en Daniël Niemeijer. In het laatste kwartier kreeg Zalk een enorme kans om op voorsprong te komen. Patrick Bastiaan leed balverlies en bij Wilsum lag het open. Een steekpass volgde op de linksbuiten. Zijn eerste inzet werd gepakt door Teko Malanda. De linksbuiten kreeg nog een herkansing, maar zijn rebound schoot hij, voor een tamelijk leeg doel, in het zijnet. Eindelijk zat het Wilsum een keer mee. De laatste gevaarlijke momenten waren voor Wilsum. Na een prima voorzet van Rienk vd Wetering kon Melvin Hofstede op doel koppen, maar hij kon zijn kopbal te weinig kracht meegeven. Stef Schrijer kwam nog in de ploeg voor Bart Schoonhoven en hij kreeg nog een kansje op de 0-1. Schrijer gaf de bal voor met zijn buitenkant en zag de bal net langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Niet veel later floot de arbiter voor de laatste keer.Enkele weken geleden ging Wilsum nog met 1-5 onderuit tegen Zalk en vandaag pakte men verdiend een punt. Dit toont de progressie aan! Er staan nog 6 wedstrijden op het programma en als Wilsum zo doorgaat kan men echt nog een aantal overwinningen behalen. Hopelijk kan hier volgende week mee worden gestart. Dan neemt Wilsum het in eigen huis op tegen Wijthmen.

Verslag: Patrick Plette