Puntendeling tussen Wilsum en Wijthmen

Wilsum is er zaterdag niet in geslaagd om eindelijk weer 3 punten te pakken. Op het eigen veld waren de oranjehemden geruime tijd de betere ploeg, maar tot viermaal toe werd het aluminium getroffen. Vlak voor rust kwamen de gasten op voorsprong. Wilsum kwam in de tweede helft langszij en kreeg kansen om op voorsprong te komen, maar deze werden niet benut. In het laatste kwartier kregen de gasten grote kansen om op voorsprong te komen, maar onder andere een strafschop werd gemist. Zo eindigde het duel in 1-1.Wilsum is de laatste weken een stuk beter bezig dan voorheen. Zo werd er onterecht en nipt verloren van ‘s-Heerenbroek en pakte de ploeg van trainer Jan van Spijker vorige week een meer dan verdiend punt tegen Zalk. Vandaag was het tijd voor 3 punten! Wilsum startte als volgt: Teko Malanda – Patrick Plette, Marijn Mijnheer, René Dorgelo, Noël Hofstede – Patrick Bastiaan, Joram Riezebos, Rienk vd Wetering (c) – Bart Schoonhoven, Melvin Hofstede, Jelmer Sollie. Reservedoelman Jesse Riezebos, Jelle van Putten, Alwin vd Wetering, Gert Jan Sollie en Daniël Niemeijer namen plaats op de bank.

Wilsum startte sterk aan het duel. De oranjehemden was er alles aan gelegen om vandaag de volle buit te pakken en dus werden de gasten direct onder druk gezet. Dit leverde in de openingsfase een prima kans op. Rienk vd Wetering had een prima steekpass in huis op Melvin Hofstede. De aanname van Hofstede was uitstekend, het afwerken minder, want hij stuitte op de doelman. Na zo’n 10 minuten spelen ging de Wilsummer storm wat liggen en kwam Wijthmen, vooral door toedoen van Wilsum zelf, beter in de wedstrijd. De oranjehemden waren erg slordig in balbezit en hierdoor kon Wijthmen gevaarlijk worden. Dit leverde de gasten een goede kans op, maar na een voorzet vanaf links kon Teko Malanda een inzet van dichtbij nog net verwerken. Ondanks de zwakke fase van Wilsum kregen de oranjehemden een enorme kans op de score te openen. Melvin Hofstede werd diep gestuurd en volleerde de bal beheerst over de uitkomende doelman. De bal stuiterde op het gras, stuiterde nogmaals en eindigde toen, tot ontzetting van heel Wilsum, niet in het doel, maar op de lat en ging over. Zo leek de brilstand de eerste helft op het scorebord te blijven staan, maar niets was minder waar. De gasten kwamen vlak voor rust op voorsprong. Een schot van afstand leek een prooi voor Malanda, maar in plaats van de bal te klemmen, ging deze via zijn lichaam in het doel: 0-1.

Dit was ook direct de ruststand.In de rust nam trainer Van Spijker het woord en zette hij zijn manschappen op scherp. Het moest beter en dan kon Wilsum dit duel nog steeds omkeren!Wilsum speelde het eerste half uur na rust uitstekend. Men zette hoog druk, liet de bal goed rondgaan en Wijthmen had 30 minuten helemaal niets te vertellen. Al vlak na rust was Wilsum dichtbij de gelijkmaker. Na een combinatie in het strafschopgebied viel de bal voor de voeten van Jelmer Sollie. Hij schoot hard richting doel, maar zag zijn inzet, via een verdediger, net naast het doel van Wijthmen gaan. Wederom zat het Wilsum niet mee, maar deze sterke beginfase gaf de Wilsummer wel moed. De gasten kwamen niet meer van eigen helft af en uiteindelijk volgde de dik verdiende gelijkmaker. Jelmer Sollie zette de bal strak voor, de doelman voorkwam dat Hofstede bal kon intikken, maar hierdoor viel de bal wel precies goed voor Patrick Bastiaan. Wilsums controleur op het middenveld en tevens topscorer liet dit buitenkansje niet onbenut en plaatste de bal in het doel: 1-1. Eindelijk was daar de gelijkmaker! Een paar minuten later was het bijna 2-1. Bart Schoonhoven gebruikte zijn lichaam sterk en volleerde de bal van dichtbij op doel. De bal verdween op de binnenkant van de paal, zette koers richting de andere paal en raakte ook daar de binnenkant van de paal en verdween uit het doel.

Onvoorstelbaar hoeveel pech je in een seizoen kunt hebben.. Even later bracht Van Spijker verse krachten in de ploeg middels Daniël Niemeijer en Gert Jan Sollie. Zij vervingen Bart Schoonhoven en Jelmer Sollie. De pech voor Wilsum was nog niet voorbij, want even later raakte men voor de vierde keer deze middag het aluminium. Een voorzet van Rienk vd Wetering belandde bij de tweede paal op het hoofd van Gert Jan Sollie, maar zijn inzet ging op de paal. In het laatste kwartier nam de vermoeidheid toe. Wilsum wilde vol voor de 3 punten gaan, maar in het laatste kwartier waren het juist de gasten die enorme kansen kregen om andermaal op voorsprong te komen. Met nog 15 minuten te spelen kregen de gasten een strafschop te nemen. Een waardeloze beslissing van een zeer matige arbiter, want na een voorzet en inzet van dichtbij kwam de bal op de hand van Noël Hofstede.

De arbiter kende geen enkele twijfel en wees naar de stip. Dit buitenkansje werd niet verzilverd, want ditmaal raakte Wijthmen de paal. Hierna kwamen Alwin vd Wetering en Jelle van Putten kwamen nog in de ploeg voor Noël Hofstede en Joram Riezebos. Wilsum speelde alles of niets, maar hierdoor kregen de gasten gigantisch veel ruimte in de omschakeling. Zo ontsnapte de spits en kon hij op doelman Malanda afgaan, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd. Wilsum kreeg ook nog een kansje op de voorsprong, maar na goed terugleggen van Gert Jan Sollie belandde de inzet van Plette in de handen van de doelman. Na 93 zeer boeiende minuten klonk het eindsignaal. Beide ploegen hadden het idee dat er meer had ingezeten, maar moesten zich tevredenstellen met ieder een punt. Volgende week wacht Wilsum een loodzwaar karwei. Dan gaat men op bezoek bij de trotse koploper in de 4e klasse D, Dieze West. De Zwollenaren zijn een maat te groot voor de 4e klasse, maar toch zal Wilsum er alles aan doen om te stunten en met een goed resultaat Zwolle te verlaten.

Verslag: Patrick Plette