Kampenion mist kampioenschap op één punt

Foto: Thomas Niemeijer en Jordy ten Have (rechts) 
Foto: © Gerard Wessels

Kampenion 1 was al klaar met de voorjaarscompetitie in de 2e divisie. Het stond bovenaan, met tien punten voorsprong op de enige concurrent om de titel, Vriendenschaar 1 uit Gouda. Vriendenschaar had nog een wedstrijd voor de boeg en speelde afgelopen zaterdag thuis tegen BIT.NL, de nummer laatst in de competitie. Dat Vriendenschaar dus veel punten zou halen, lag voor de hand. Heel tafeltennisminnend Kampen wachtte met spanning af of er witte of zwarte rook uit Gouda zou komen. De uitslag was online te volgen en aan het eind van de middag bleek dat de vrienden de 10 binnengehaald hadden. Vriendenschaar had de sterkste spelers opgesteld en BIT.NL kon geen potten breken. Zelfs een vijfsetter zat er niet in. 

Zowel Vriendenschaar 1 als Kampenion 1 staan op 67 punten, maar door het onderlinge resultaat behaalde de poeg uit Gouda het kampioenschap en promoveert naar de 1e divisie. Kampenion mag in het najaar weer een gooi naar de titel doen. 

Julian Plette was de op een na beste speler in de voorjaarscompetitie met een winstpercentage van 86 procent. Gert-Jan de Lange kwam op 62 en Mark Hankel op 52 procent. 

Ook Kampenion 2 had nog uitzicht op het kampioenschap. Het stond tweede met een punt achterstand. Zaterdag was de ontknoping van deze spannende competitie in de 3e divisie. De thuiswedstrijd ging tegen de directe concurrent om de titel, Swift (D) 1 uit Deventer. Kampenion 2 moest winnen om kampioen te worden. De uitwedstrijd in maart werd nipt verloren. Ook hier volop spanning dus. Maar vanaf het begin zat het er niet in, ook al gingen de Kampenaren er voor. Toen er 0 – 5 op het scorebord stond, kon Kampenion 2 hun tegenstanders feliciteren. Thomas Niemeijer won een partij en het tweede punt kwam omdat de tegenstander van Jordy ten Have voor zijn laatste partij moest opgeven. Robin Lieftink bleef op nul. De zaal van Kampenion zat afgeladen vol, en het publiek zag mooie wedstrijden, maar een enigszins tegenvallende uitslag (2 – 8). 

Het team heeft een goed seizoen achter de rug, maar moest alleen zijn meerdere erkennen in Swift (D), waarvan het tweemaal verloor. In het percentageklassement staat Ton Ringenier op 76 procent, Thomas Niemeijer op 69, Jordy ten Have op 50 en Robin Lieftink op 44 procent. 

De teams die in de regionale competitie uitkomen, hebben nog een tweetal wedstrijden te gaan. Titelkansen zijn er nog voor Kampenion 4.