Gert-Jan de Lange clubkampioen bij Kampenion

De prijswinnaars in het enkelspel.

Elk jaar weer zijn de Clubkampioenschappen bij tafeltennisvereniging Kampenion een van de sportieve hoogtepunten van het jaar. Er wordt fanatiek maar sportief gestreden om de prijzen. Maar ook zij die daarvoor niet in aanmerking komen, blijven ervoor gaan. Zoals altijd tijdens de Clubkampioenschappen vielen er afgelopen weekend weer de nodige verrassingen te noteren. 

Op vrijdagavond 6 mei werd gestart met het ‘Clubdubbel’. Hieraan namen acht dubbels deel, onderverdeeld in een A- en een B-klasse. Weliswaar speelden alle dubbels tegen elkaar in een achtkamp, maar voor de B-duo’s waren er aparte prijzen beschikbaar. 

In de A-klasse maakten Julian Plette en Gert-Jan de Lange hun favorietenrol waar. Zij werden kampioen in het dubbelspel. Jordy ten Have en Jeroen Rotman pakten de tweede prijs, Robin Lieftink en Ralph Trip eindigden als derde, en Thomas Niemeijer en Wim Tillema kwamen uiteindelijk als vierde ‘over de streep’. 

In de B-klasse wisten Jomar Schilder en Roelard Bos overtuigend de winst naar zich toe te trekken. Jannick van den Broek en Luuk Regterschot eindigden als tweede. 

De Clubkampioenschappen werden op zaterdag vervolgd met het enkelspel-gedeelte. De twintig deelnemende spelers waren onderverdeeld in drie sterkteklassen. 

In de A-klasse, de strijd om het kampioenschap, leek het op voorhand te zullen gaan tussen Julian Plette als regerend clubkampioen en Gert-Jan de Lange, die o.a. de twee jaren daarvóór de titel naar zich toe trok. In de praktijk pakte dat ook zo uit: de beide team 1-spelers stonden uiteindelijk ongeslagen tegen elkaar in de ‘finale’, die veel spanning en mooie momenten opleverde. Plette pakte iedere game een paar punten voorsprong, maar De Lange kwam steeds langszij en wist in de finale van iedere game nipt het verschil te maken: hij won met 9-11, 9-11 en 10-12 en heroverde daarmee ongeslagen de clubtitel. Julian Plette eindigde als tweede. Thomas Niemeijer behaalde de derde prijs en Jordy ten Have, Robin Lieftink en Mark Hankel eindigden in deze volgorde met gelijk aantal punten op de plaatsen 4, 5 en 6. 

In de B-klasse was het Jomar Schilder die er met de hoofdprijs vandoor ging. Roelard Bos ging met de tweede prijs naar huis en Dick Hoekman pakte de derde prijs. 

In de C-klasse stak Martijn Haanappel niet letterlijk, maar wel figuurlijk met kop en schouders boven de rest uit; hij hoefde slechts één game af te staan tegen de andere C-spelers en pakte daarmee de eerste prijs. 

Het mooie van de Clubkampioenschappen van Kampenion is – naast de gezellige sfeer – dat deelnemers uit alle leeftijdsklassen op diverse niveaus tegen elkaar strijden. De jongste deelnemer, Mark Hankel (19), speelt in de 2e divisie maar had in dit toernooi in de A-klasse zware concurrentie. De beide veteranen in de C-klasse, Gerard Wessels en Henny Boxman, eindigden bij de eerste drie. Boxman (74) speelt al vijftig jaar tafeltennis. Hij begon in 1972 bij bedrijfstafeltennisverenigingen en kwam in 1977 bij Kampenion. 

Foto’s: Ralph Trip

De prijswinnaars in het dubbelspel.