KHC speelt gelijk tegen Go Ahead Kampen

KHC heeft niet de punten kunnen pakken in de derby tegen Go Ahead Kampen. In de tumultueuze slotfase ging het nog even goed mis. De derby kwam moeilijk op gang zaterdag, in de 1e speelhelft viel er voor de vele toeschouwers dan ook weinig te genieten. Na de rust veranderde er wel wat. KHC kreeg een veldoverwicht en er kwamen kansen. De 1e echte kans was voor Hushan Ali maar zijn harde inzet ging net over. Daarna was het invaller Karim Gabara die op aangeven van Giorney Rojer fraai scoort 1-0.

De tot dan sportieve wedstrijd kreeg een vervelende wending. Bij een actie op het middenveld haakt Gabara een tegenstander, en tot verbazing van vriend en vijand trekt de scheidsrechter de rodekaart. Na de kaart is de scheidsrechter die tot aan dat moment eigenlijk best goed fluit het helemaal kwijt. Tot overmaat van ramp voor KHC laat de man ook nog veel te lang doorspelen. Diep in blessuretijd volgt er dan nog een omstreden strafschop wegens hands van Delano Rijke. KHC loopt over van emotie als even later Romano Luhukay wordt neergehaald. Gelukkig floot de scheidsrechter hierna voor einde wedstrijd.

Resumerend: KHC heeft weer niet weten te winnen. Voor de 12e keer een gelijkspel. Nog 5 wedstrijden waarin zeker nog wat punten gepakt moeten worden. Dinsdagavond is er een volledig programma. KHC speelt dan wederom een thuiswedstrijd, tegen hekkensluiter Hierden. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 19.30 en staat onder leiding van scheidsrechter E. de Gier uit Biddinghuizen.

Verslag: Tjibbe van Dijk