Wilsum strijdend ten onder tegen koploper

Wilsum is er zaterdag niet in geslaagd om te stunten tegen koploper Dieze West. Heel even, toen Wilsum zich terug knokte tot 2-2, leek een stunt in de maak te zijn, maar zo ver liet Dieze West het niet komen. Uiteindelijk werd het 5-2 voor de Zwollenaren.Ook vandaag had Wilsum weer te maken met veel afwezigen door blessures en andere omstandigheden. Zo startte de 47-jarige Gerhard Bolt op doel. De gehele opstelling was als volgt: Gerhard Bolt – Patrick Plette, Marijn Mijnheer, Noël Hofstede, Jelmer Sollie – Patrick Bastiaan, Alwin vd Wetering, Rienk vd Wetering (c) – Gert Jan Sollie, Bart Schoonhoven, Daniël Niemeijer.

Door de vele afwezigen kende Wilsum slechts 2 wisselspelers: Stef Schrijer en Melvin Hofstede.Het veld zo compact mogelijk houden en zo lang mogelijk de 0 vasthouden dat was het devies voor Wilsum vandaag. Dieze West wilde het zich juist zo makkelijk mogelijk maken door zo vroeg mogelijk te scoren. Wilsum stond vol onder druk in de beginfase, maar toen men een aardige kans kreeg op de openingstreffer had Bolt een uitstekende redding in huis. Na een kwartier spelen kwam Wilsum beter in de wedstrijd. Wanneer ben de bal had, probeerde men de bal ook in de ploeg te houden en te profiteren van de ruimte achter de defensie van de thuisploeg. Dit lukte na 15 minuten heel aardig. Daniël Niemeijer ontsnapte en gaf de bal voor. Patrick Bastiaan kon de bal controleren en uithalen, maar zijn inzet ontbrak kracht en kon eenvoudig worden opgeraapt door de doelman. Even later kwam Wilsum toch op achterstand. Een vloeiende combinatie door het hart van de defensie werd doeltreffend afgerond: 1-0.

Enkele minuten later was het zelfs al 2-0. Een voorzet vanaf rechts werd door de spits op schitterende wijze met de hak in het doel gewerkt. Een afstraffing leek in de maak, Dieze West kreeg nog een kans op 3-0, maar Wilsum knokte zich terug. Rienk vd Wetering had een sterke actie in huis in het strafschopgebied van Dieze West, legde de bal breed op Patrick Bastiaan en die kon simpel binnentikken: 2-1. Waar de gasten na hun 1e doelpunt heel snel het doelpuntentotaal verdubbelden, daar deed Wilsum dit ook. Bart Schoonhoven ontsnapte aan de buitenspelval, troefde zijn directe tegenstander af en met een fantastische lob bracht hij Wilsum in extase: 2-2. Toch kon Wilsum deze stand niet vasthouden tot de rust. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een onterecht corner. Deze werd vervolgens snoeihard raak gekopt: 3-2. Dit was ook de ruststand.

Voor Wilsum bleef het strijdplan hetzelfde. Men wilde zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven om zo nog te hopen op een stunt. In de tweede helft lag het tempo bij de thuisploeg behoorlijk laag, waardoor Wilsum eerst eenvoudig op de been kon blijven. Eenmaal slaagde een combinatie, maar had doelman Bolt een goede redding in huis in de korte hoek. Wilsum kreeg zelf vlak na rust ook een aardige mogelijkheid. Na een voorzet van Daniël Niemeijer kon Alwin vd Wetering de bal controleren en met buitenkant rechtst naar de hoek sturen. Zijn inzet ging net naast. Met nog 25 minuten te spelen sloeg het noodlot toe voor Marijn Mijnheer. Nadat hij een bal blokte, ging hij met een pijnlijke kreet naar de grond. Mijnheer moest de wedstrijd met een enkelblessure staken; Stef Schrijer verving hem. Even later viel de 4-2. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied zeilde prachtig in de kruising: 4-2.

Met nog een kwartier te spelen werd het nog 5-2, nadat een korte combinatie via de paal doeltreffend werd afgerond. Melvin Hofstede kwam nog in de ploeg voor Bart Schoonhoven, maar in het laatste kwartier gebeurde er niet veel meer. Wilsum wilde de schade beperken en de thuisploeg vond het wel prima zo. Zo eindigde het duel in 5-2.Al weken knokt Wilsum voor wat het waard is, speelt man af en toe heel aardig voetbal, maar tot nu toe heeft dit erg weinig punten opgeleverd. De laatste 4 wedstrijden moet dit gaan gebeuren! Te beginnen volgende week wanneer Wilsum thuis speelt tegen Reaal Dronten.

Verslag: Patrick Plette