Voorbeschouwing DZC’68 – DOS Kampen

Vanavond weer een midweeks programma voor DOS 1. De pech is dat de jongens een verre uitwedstrijd voor de kiezen hebben, want de reis gaat naar Doetinchem. Er staat heel wat op het spel voor de poelänten, nu het team op de ranglijst is voorbijgestreefd door De Merino’s en op de voorlaatste plek is beland. Helaas lukte het afgelopen zaterdag niet om SVZW te verrassen, al scheelde dat niet veel. DOS was minstens gelijkwaardig aan de Twentse ploeg, maar kon de vroege voorsprong niet over de streep trekken: 3-2.

Eerder dit seizoen lukte het juist wel om DZC ’68, eveneens een topper in 1D, pootje te lichten. In twee etappes pakten de poelänten 3 punten door drie keer te scoren tegen de Achterhoekers en zelf de boel potdicht te houden: 3-0. De Doetinchemmers zijn daarna in een vrije val beland en zakten van plek 1 naar 6. Bovendien voelen de blauwgelen de hete adem van Bennekom en – op iets grotere afstand – SVI en Go-Ahead in de nek. Waar het fout is gegaan – misschien op De Maten? – is niet bekend, maar de laatste zege van DZC ’68 dateert alweer van twee maanden geleden. In de tussentijd lukte het ook niet om van tegenstanders als Hierden en DOS ’37 te winnen. Onze jongens hoeven met andere woorden niet hopeloos aan de lange trip naar Doetinchem te beginnen; een nieuwe stunt moet zeker mogelijk zijn!

De wedstrijd op sportpark Zuid begint om 20.00 uur en staat onder leiding van de heer B. Kaya uit Nijmegen.

Door: Theo Heldoorn