KHC weet niet te winnen van hekkensluiter Hierden

Foto: John Zoetebier

Wedstrijden spelen tegen ploegen die onderaan staan zijn de moeilijksten die er zijn. Dat wisten we en daar kwam KHC op een pijnlijke manier achter dinsdagavond. Er stond een volledig programma gepland, en de laatste weken zijn voor de teams loodzwaar. 5 wedstrijden in 15 dagen eisen hun tol nu. KHC had de pech om zaterdag j.l. een zichtbare overwinning te zien verdwijnen in een gelijkspel tegen stadgenoot Go Ahead Kampen. 

De wedstrijd dinsdagavond tegen Hierden ging niet goed van start. Hierden had een geweldige inzet en streed voor elke meter. KHC leek lam geslagen door het vele blessureleed en de tegenslagen. Na Brenn de Lange, nu weer Jarron de Lange geblesseerd met een gebroken sleutelbeen. Het zit dan ook even niet mee. KHC kon er maar weinig tegenover zetten in de 1e speelhelft. Een paar kleine kansjes maar verder kwam het niet. Hierden kwam wel op voor sprong. Een onbenullige overtreding van een verdediger van KHC deed de bal op de stip belanden, en Hierden verzilverde het buitenkansje. 

En de thee veranderde er wel iets, KHC voetbalde wat meer naar voren. Het inbrengen van Boaz Smit bracht wat meer gevaar. Tot dan waren de andere spitsen onherkenbaar. Ook KHC kreeg een strafschop, aanvaller Boaz Smit werd gevloerd en de toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Leroy Knol. In het verdere vervolg dachten veel KHC-ers op meer vuurwerk van de spelers maar dat gebeurde niet. Hierden nam zowaar het heft in handen en scoorde nog 2 keer en KHC beet in het stof.( 1-3 ) Scheidsrechter Eddy de Gier maakte vervolgens een eind aan de wedstrijd, waarin KHC het niet had dinsdagavond. 

Resumerend: KHC heeft op een pijnlijke manier een domper te verwerken. Allerlei oorzaken zijn er voor de mindere periode waarin het team zich bevind. Zaak om het team te herpakken want er is nog steeds niks aan de hand. De andere ploegen op de p/d plaatsten verloren hun wedstrijd en KHC staat nog 6 punten, plus een beter doelsaldo er relatief goed voor. Wel is het zaak om de komende wedstrijden er te staan en te strijden voor nog wat punten. Want het is wekelijks rekenen in deze o zo spannende 1e klasse D waar iedereen van elkaar kan winnen. 

KHC gaat zaterdag a.s naar middenmoter Bennekom. In de thuiswedstrijd wist KHC een zwaarbevochten gelijkspel te behalen. Misschien zit het zaterdag weer eens mee. Wellicht wat spelers die terug komen van hun blessures. De wedstrijd in Bennekom begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Semih Kiremit uit Almelo. 

Verslag; Tjibbe van Dijk