Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen – SVZW

Afgelopen zaterdag verloren de rood-gelen met 4-2 bij stadsgenoot DOS Kampen. Een pijnlijke nederlaag voor circa 2000 supporters en neutrale toeschouwers. Go-Ahead Kampen was al veilig en voor de zwart-gelen stond er een hoop op het spel met betrekking tot de onderste plaatsen. Veel spelers gaven in de 1e helft niet thuis en de echte wil om te winnen ontbrak. Tussen minuut 21 en 27 wist DOS Kampen op een 3-0 voorsprong te komen. De backs van GAK stonden veel te hoog op en daardoor kwamen de centrale verdedigers telkens in 1 tegen 1 situaties terecht.

Na rust een beter Go-Ahead Kampen. Dyon Kleppe scoorde al snel de 3-1. In de fase daarna gebeurde er weinig. Het spel lag ontzettend vaak stil door o.a. vele blessures. In de 90e minuut wist Dennis van der Wal met een rake kopbal, uit een corner van Kees Tol, de spanning terug te brengen. GAK speelde alles of niets en in een omschakelmoment scoorde DOS Kampen de bevrijdende 4-2. Kort daarna floot de jonge, maar sterk fluitende arbiter uit Raalte voor het eindsignaal.

Aankomende zaterdag komt SVZW naar Kampen toe. De ploeg van hoofdtrainer Joram Hendriks is terug te vinden op de 4e plaats met 42 punten uit 23 wedstrijden. In de maand April wisten de mannen uit Wierden vijf keer te winnen. Afgelopen zaterdag won men moeizaam met 2-1 van Hierden en daardoor is het verschil met de beide koplopers SDV Barneveld en DTS Ede slechts twee punten. Clubtopscorer is Frank Smit met 11 doelpunten.

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:
* SVI – SDV Barneveld
* DTS Ede – Bennekom
* KHC – CSV Apeldoorn
* Hierden – Nunspeet
* DZC’68 – De Merino’s
* DOS’37 – DOS Kampen

Een mooi affiche Go-Ahead Kampen – SVZW. Voor GAK is het seizoen na afgelopen zaterdag voorbij. In de 3e periode is de achterstand te groot. Er valt nergens meer voor te spelen, behalve de eer. Daarnaast zijn de spelers verplicht om na de wanprestatie van afgelopen zaterdag de trouwe supporters van een spannende en leuke pot voetbal te voorzien. SVZW doet nog volop mee om het kampioenschap en zal maar met één doelstelling naar Kampen afreizen en dat is winnen en hopen op misstappen van de koplopers. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Jeroen Gidding uit Doorwerth.

Door: Robert Hamer.