DOS doet slechte zaken in Vriezenveen

Vorige week euforie, nu de kater. Het verschil kan niet groter. Na de wedstrijd tegen Go-Ahead Kampen vlogen de spelers elkaar blij in de armen en deelden de feestvreugde met het massaal toegestroomde publiek. Na DOS ’37 lagen ze uitgeteld en gedesillusioneerd op het gras. 

Wat de poelänten vorige week tegen ‘de Cocksianen’ vanaf het begin goed deden, druk zetten op de tegenstander en meteen vol de duels in, overkwam DOS tegen DOS ’37. Het elftal van Jeroen Niks startte furieus en vol overgave. Dat leverde in de 8e minuut al een doelpunt op. DOS verdedigt niet kordaat en krijgt de bal niet uit de eigen zestien meter. Ronald te Morsche steekt zijn been tussen diverse Dossers de lucht in en de bal rolt zo in het doel. Amper twee minuten later heeft Te Morsche een enorme kans, maar zijn inzet gaat naast. 

Na twintig minuten komt DOS beter in de wedstrijd en ontstaan er ook enkele mogelijkheden. Met name uit corners. De grootste kans ontstaat vanuit een vrije bal, nadat er een overtreding op Matthijs de Blok wordt gemaakt. Allan Bakker krult zijn schot prima langs de muur, maar goalie Rick van de Belt duikt op tijd de goede hoek in en heeft de bal klemvast. In de eindfase van de eerste helft wordt de thuisploeg nog twee keer gevaarlijk. Door goed ingrijpen van doelman Kevin Dijkstra worden die onschadelijk gemaakt.

In de beginfase na rust is Kevin minder gelukkig. Een verdediger rost de bal blind naar voren. Menno Kamphuis sprint er achteraan, maar de Kamper doelman is veel eerder bij de bal. Niks aan de hand normaal gesproken. Maar de bal stuitert totaal anders dan Kevin had ingeschat en gaat over hem heen. Daarna is het voor Kamphuis een eenvoudig klusje om de bal in het net te tikken. 

In de 57e minuut is er voor DOS een vrije bal op een identieke plek als in de eerste helft. Opnieuw eist Allan de bal op. De uitvoering is wederom prima, maar ook nu heeft keeper Van de Belt een antwoord. Hij bokst de bal tot corner. Een paar minuten later heeft Te Morsche een grote kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar zijn schuiver gaat nipt naast. In de 64e minuut komt de wedstrijd even stil te liggen na een luchtduel tussen Michel Kamphuis en Martijn Barneveld. Beide spelers moeten met een fikse hoofdwond het veld verlaten. Aan de kant van DOS heeft trainer Johan Pitstra inmiddels de nodige wissels en omzettingen doorgevoerd om de aansluitingstreffer te forceren. Daardoor ontstaat er echter ook ruimte in de omschakeling. Menno Kamphuis krijgt een paar kansjes, maar in de afwerking ontbreekt het aan scherpte. 

Pas in de 90e minuut wordt de wedstrijd spannend als Allan na goed voorbereidend werk van Mitchell Hooisma en Timo Petersen de bal achter Van de Belt weet te krijgen. In de extra tijd is DOS nog dichtbij de gelijkmaker. In een heuse scrimmage diep in de zestien is het billenknijpen voor DOS ’37. Het lukt helaas niet om de bal binnen te werken. 

Zo bewijst DOS zich na de knappe zege vorige week (4-2) tegen Go-Ahead Kampen een slechte dienst. DOS ’37 overstijgt de geelzwarten nu op de ranglijst, waardoor DOS op de P/D plek terecht is gekomen. En door de overwinning van Hierden en het gelijke spel van De Merino’s behoort zelf rechtstreekse degradatie opeens tot de mogelijkheden. Een resultaat volgende week thuis tegen DTS ‘35 Ede is broodnodig.

Opstelling: Kevin Dijkstra, Toine Mulder (62e Nick Notrot), Burak Öztürk, Martijn Barneveld (72e Mark Sollie), Robin Mulder, Ruben Meijer, Klaas Jan Mulder, Matthijs de Blok, Allan Bakker, Twan Knul (46e Mitchell Hooisma), Jochem van Putten (83eTimo Petersen).

Door: Jan de Vries