Wilsum knokt zich naar gelijkspel tegen VSW

De wedstrijd tussen VSW en Wilsum is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. De thuisploeg nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong, maar zag Wilsum, via een fraaie treffer van Gert Jan Sollie, snel terugkomen tot 2-1. In de tweede helft vergat de thuisploeg om het duel te beslissen, waarna Wilsum via Noël Hofstede toesloeg: 2-2. Wilsum leek zelfs nog met de volle buit uit Windesheim te vertrekken, maar de 2-3 van Gert Jan Sollie werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo ontpopt Wilsum zich in de 3e periode langzamerhand als koning van de gelijke spelen. In 5 duels werd er 1 keer verloren en liefst 4 keer gelijk gespeeld.Waar het maken van een opstelling veel trainers heel wat hoofdbrekens kan bezorgen, daar gold dit vandaag niet voor Jan van Spijker. Door de vele blessures waar Wilsum door is geteisterd kwam Wilsums oefenmeester tot de volgende opstelling: Teko Malanda (c) – René Dorgelo, Noël Hofstede, Jelle van Putten, Jelmer Sollie – Patrick Bastiaan, Alwin vd Wetering, Joram Riezebos – Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede, Daniël Niemeijer. Op de bank namen Patrick Goudbeek, Stef Schrijer, John Veenstra, Robin Mijnheer en Thomas van der Weerd plaats.

Op de prachtige grasmat in Windesheim begon Wilsum goed aan de wedstrijd tegen VSW. In de eerste 10 minuten werd Wilsum tweemaal gevaarlijk via linksbuiten Niemeijer. Na een foutje achterin bij VSW leek Daniël op weg naar de 0-1, maar de poging van Niemeijer werd nog net geblokt door een verdediger van de thuisploeg. Even later ontsnapte Niemeijer opnieuw aan de linkerkant en trok hij de bal voor op Melvin Hofstede. De volley van Melvin eindigde over het doel. Aan de andere kant kreeg VSW een dot van een kans om op 1-0 te komen. René Dorgelo leed balverlies in het eigen strafschopgebied waardoor de spits van de thuisploeg van dichtbij het doel onder vuur kon nemen, maar hij schoot wild over. De leuke openingsfase werd besloten met een poging van Jelle van Putten, maar zijn inzet was een eenvoudige prooi voor de doelman.Na een half uur spelen kwam VSW op voorsprong. Een fraaie voorzet vanaf rechts werd binnengekopt door de spits: 1-0.

Een paar minuten later kreeg Wilsum een aardige kans op de gelijkmaker, maar uit een hoekschop knikte Gert Jan Sollie de bal in de handen van de goalie. Iets later was het aan de andere kant wel raak. Een afgeslagen hoekschop belandde bij een speler van VSW. Zijn volley op de rand van het strafschopgebied belandde precies in de voeten van een medespeler en die kon van dichtbij simpel binnentikken: 2-0. Ondanks dat de assistent-scheidsrechter van Wilsum vlagde voor buitenspel keurde de prima leidende arbiter deze treffer wel goed. Zeer belangrijk voor Wilsum was het feit dat het 2 minuten later alweer 2-1 stond. Na een prima aanval, waarbij Wilsum de bal goed rond liet gaan, belandde de bal bij Daniël Niemeijer. Hij legde de bal breed op Jelle van Putten, Van Putten tikte de bal door op de vrijstaande Gert Jan Sollie. Zijn poging, wat veel weg had van een voorzet, ging binnen via de binnenkant van de paal: 2-1. De aansluitingstreffer deed Wilsum duidelijk goed, want in de laatste minuten voor rust bleef Wilsum oprukken richting het doel van VSW. Zo schoot Melvin Hofstede vanaf de rand van het strafschopgebied in de handen van de doelman.

Vlak voor rust kreeg Hofstede, na een fraaie combinatie tussen hem en Niemeijer, een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Zo zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 2-1 stand.Wilsum kon de goede lijn van de laatste minuten voor rust na rust niet doortrekken. Sterker nog; aan het begin van de tweede helft had VSW op 3-1 kunnen komen. De spits van de thuisploeg stond wel erg vrij, maar hij raakte de bal volledig verkeerd, waardoor zijn inzet niet op doel ging, maar bij een ploeggenoot terechtkwam. Zijn poging eindigde in het zijnet. Na een uur spelen kreeg de thuisploeg wederom een kans op de 3-1. Een middenvelder werd vrijgespeeld aan de rechterkant van het veld, hij omspeelde Noël Hofstede, maar zijn inzet met links eindigde in de handen van doelman Malanda. Een paar minuten later moest Malanda weer handelend optreden toen hij een poging vanaf een meter of 20 over het doel tikte. Na 70 minuten moest Melvin Hofstede de strijd staken en kwam Thomas van der Weerd voor hem in de ploeg. Een paar minuten later kreeg VSW andermaal een kans op de wedstrijd te beslissen. Wilsum ging meer en meer risico nemen, waardoor VSW in de omschakeling veel ruimte kreeg.

Na balverlies bij Wilsum stond Hofstede tegenover 2 voorwaartsen van de thuisploeg. Zij speelden dit prima uit, maar Teko Malanda had weer een geweldige reflex in huis om zo Wilsum op de been te houden. In het laatste kwartier werd Wilsum weer gevaarlijker. Nadat Gert Jan Sollie wegdraaide bij zijn directe tegenstander legde hij de bal breed op Alwin vd Wetering. Zijn poging, vanaf de rand van het strafschopgebied, ging over. Even later kreeg Jelle van Putten een kans uit een verre inworp, maar zijn inzet ging naast. Uiteindelijk viel de gelijkmaker alsnog. Uit een hoekschop van Alwin vd Wetering kopte Noël Hofstede fantastisch raak: 2-2! In blessuretijd leek Wilsum zelfs nog de 3 punten te pakken. VSW ging vol op jacht naar een hernieuwde voorsprong, maar na balverlies kon Wilsum snel omschakelen. Met nog 1 verdediger en de doelman gingen Patrick Bastiaan, Gert Jan Sollie en Thomas van der Weerd op het doel af. Bastiaan omspeelde de verdediger, legde de bal breed op Sollie en hij schoot de 2-3 tegen de touwen. Helaas voor Wilsum deed hij dit vanuit buitenspel. De assistent-scheidsrechter van VSW vlagde en ditmaal ging de arbiter wel mee in het vlagsignaal en keurde hij de treffer af. Zo bleef het bij 2-2.

Wilsum was de eerste helft de bovenliggende partij, maar ging toch rusten met een achterstand. In de tweede helft vergat VSW het duel te beslissen en kwam Wilsum nog terug tot 2-2. Net als vorige week tegen Reaal Dronten knokte Wilsum zich terug van een achterstand. Toch wacht de ploeg van trainer Jan van Spijker nog altijd op de eerste overwinning onder interim-trainer Van Spijker. Nog 2 kansen om dit te bewerkstelligen! Volgende week gaat Wilsum op bezoek bij VV Kampen en een week later speelt Wilsum het laatste competitieduel in eigen huis tegen Noord Veluwe Boys. De oranjehemden zullen er alles aan doen om de competitie nog goed af te sluiten.