Oekraïense vluchtelingen vinden een warm welkom bij Kampenion

Foto: © G. Wessels

Afgelopen dinsdag was het de eerste keer dat tafeltennisvereniging Kampenion haar deuren open zette voor vluchtelingen uit Oekraïne. Bij Kampenion vindt men dat een sportvereniging ook een maatschappelijke functie heeft. De club probeert dat op verschillende manieren tot uitdrukking te brengen. Robin Lieftink, de voorzitter van Kampenion, legt enthousiast uit: “Als vereniging willen we graag iets betekenen voor de vluchtelingen uit Oekraïne die momenteel in de gemeente Kampen verblijven.” 

De aanwezige Oekraieners waren op de tafeltennismiddag attent gemaakt door het gastgezin waar zij logeren. De informatie kwam uit de nieuwsbrief van de gemeente Kampen. De bezoekers lieten zien dat men ook in Oekraïne heel goed weet wat tafeltennis is. De communicatie verliep soms wat moeilijk maar dat werd goed opgevangen. Immers, een glimlach en Google Translate doen in zo’n situatie wonderen. En dat er een kopje koffie of thee klaar stond, met een koekje erbij, werd al snel duidelijk. 

Gerard Wessels, een van de initiatiefnemers van deze actie, vertelt dat de mensen uit Oekraïne elke dinsdag een balletje met elkaar kunnen slaan, of met leden van Kampenion. “Als de bezoekers het leuk vinden, zorgen wij voor een kleine training, waarbij wij vooral aan de jeugd denken. Ook als men niet wil of kan tafeltennissen is men welkom (jong en oud), voor een praatje of een kopje koffie. Onze zaal leent zich goed voor deze actie. Er is ruim voldoende ruimte voor sportiviteit en voor sociale contacten.” 

De deur bij Kampenion staat elke dinsdag open, van 15.00 tot 17.00 uur. Zin om een balletje te slaan? Kom gezellig langs. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het adres: De Maten 6 in Kampen (in het gebouw van Denge Sport).