Beschamende nederlaag Wilsum tegen Kampen

Wilsum blijft ploeteren in de 4e klasse D. De wedstrijd tegen Kampen leek een uitgelezen mogelijkheid om eindelijk weer eens te winnen, maar niets was minder waar. Wilsum miste vele mogelijkheden, zag Kampen via een strafschop op 1-0 komen en uiteindelijk zelfs uitlopen naar een 3-0 overwinning. Het betekende voor Kampen de 2e overwinning dit seizoen en voor Wilsum de 12e nederlaag van dit seizoen.

Ook vandaag moest trainer Jan van Spijker weer veel spelers missen. Op de bank namen diverse spelers van Wilsum 2 plaats en Danny Beks, normaliter uitkomend voor Wilsum 2, startte zelfs in de basis. Wilsum startte als volgt: Teko Malanda – Alwin vd Wetering, Noël Hofstede, Jelle van Putten, Jelmer Sollie – Patrick Bastiaan, Joram Riezebos, Rienk vd Wetering (c) – Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede, Danny Beks. Jesse Riezebos, John Veenstra, Stef Schrijer, Michel Boeve en Sander Riezebos namen plaats op de bank.

Wilsum startte prima aan het duel tegen Kampen. De oranjehemden lieten de bal goed rondgaan en drongen de thuisploeg naar achter. In het eerste kwartier leverde dit nog geen grote kansen op, maar in het laatste half uur voor rust rijgde Wilsum de kansen aaneen. Zo had Gert Jan Sollie een prima voorzet in huis op Melvin Hofstede. Hofstede zijn kopbal miste precisie en Joram Riezebos kwam een teenlengte te kort om de bal alsnog in het doel te werken. Even later belandde een hoekschop van Rienk vd Wetering op het hoofd van Noël Hofstede, maar zijn inzet ging over. Even later was het weer Rienk vd Wetering die Wilsum in kansrijke positie bracht, maar na een goede combinatie tussen hem en Melvin Hofstede knikte Hofstede naast. Weer liet Wilsum een grote kans liggen. Vlak hierna kreeg Kampen z’n eerste dot van een kans. De linksbuiten van de Kampenaren dribbelde langs meerdere spelers en zette de bal voor. De volley van de rechtsbuiten werd knap uit het doel getikt door Teko Malanda. Daarna volgde de grootste kans van de wedstrijd voor Wilsum. Weer was het Rienk vd Wetering met een fantastische voorzet, maar weer werd er niet gescoord. Ditmaal tikte Gert Jan Sollie de bal over het lege doel.

5 minuten voor rust kreeg Wilsum het welbekende deksel op de neus. Joram Riezebos liep, in het strafschopgebied, zijn tegenstander in de rug en dus volgde er een strafschop. Teko werd de verkeerde kant op gestuurd: 1-0. Wilsum kreeg voor rust nog de kans om direct iets terug te doen, maar na een prima voorzet van Alwin vd Wetering werd het schot van Joram Riezebos net op tijd geblokt. De daaropvolgende hoekschop werd door Gert Jan Sollie over het doel gekopt. Zo zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Het eerste kwartier na rust was Wilsum wederom de bovenliggende partij en ook nu kregen de oranjehemden diverse kansen op een doelpunt te maken. Zoals wel vaker deze middag was een voorzet van Rienk vd Wetering zeer gevaarlijk, maar zoals de hele middag ging er geen bal in voor Wilsum. Jelle van Putten stoomde mee op, kreeg de bal terug van Rienk vd Wetering en volleerde in de handen van de doelman. Even later volgde eenzelfde combinatie tussen Rienk en Jelle, maar ditmaal kopte Van Putten naast. Na deze mogelijkheden voor Jelle van Putten, was het vervolgens Danny Beks die tot tweemaal gevaarlijk werd uit voorzetten van Rienk vd Wetering, maar zijn inzetten gingen naast.

Wilsum stond na een uur spelen qua doelpogingen al wel op meer dan 10 schoten, maar zag tot overmaat van ramp de thuisploeg op 2-0 komen. Noël Hofstede leed balverlies tijdens de opbouw, waarna Kampen omschakelde. Teko redde in eerste instantie nog knap, maar de rebound was alsnog raak: 2-0. Wilsum ging meer en meer risico nemen om alsnog een doelpunt te forceren, maar hierdoor was het achterin af en toe open huis. Al vlak na de 2-0 had Kampen hiervan kunnen profiteren, maar Malanda redde bekwaam. Hierna was het weer de beurt aan Wilsum om de aanval te zoeken. Een schot van Joram Riezebos werd nog net gekeerd door de doelman en Danny Beks kon in de rebound net niet toeslaan.

Beks werd even later gewisseld voor Michel Boeve. Met nog 25 minuten te spelen was Wilsum dichtbij de aansluitingstreffer, maar een volley van Rienk vd Wetering belandde op de lat. Even later ging een schot van Rienk net over. Kansen, kansen, kansen, maar geen doelpunten. Uiteindelijk zou er nog één treffer vallen, voor de thuisploeg. Na een snelle counter kon Malanda in eerste instantie redden, maar op de rebound was hij kansloos: 3-0.

Een geflatteerde nederlaag voor Wilsum, maar het onderstreept wel het grote probleem waar Wilsum mee kampt: doelpunten maken. De ploeg van trainer Van Spijker heeft in 21 competitieduels 26 keer gescoord en behoort hierbij tot de minst scorende ploegen in de 4e klasse D. Wilsum krijgt nog één kans om trainer Van Spijker te belonen met 3 punten. Volgende week, zaterdag 4 juni, neemt men het in eigen huis op tegen Noord Veluwe Boys. Dat trainer Van Spijker absoluut een driepunter verdient moge duidelijk zijn. Het is aan de spelers om dit te tonen op het veld.

Verslag: vv Wilsum