Zege DOS Kampen levert meer dan alleen 3 punten op

Een knappe en verdiende 3-2 overwinning op DTS Ede levert drie belangrijke punten op voor de manschappen van Johan Pitstra en Edwin Kwakkel. Maar daarnaast een bak zelfvertrouwen voor de o zo cruciale wedstrijd volgende week tegen SVI uit Zwolle. DOS heeft het nu weer in eigen hand en staat momenteel op de veilige elfde positie (23 punten) met twee punten meer dan DOS’37 (3-0 verlies tegen CSV Apeldoorn) en drie meer dan De Merinos (1-1 tegen Go-Ahead Kampen). Hierden is geen bedreiging meer voor de poelänten en staat met 18 punten op de laatste plaats.

De eerste paar minuten waren voor de gasten, waarbij Frank Boers twee keer gevaarlijk in de zestien van DOS was. Daarna voerden de geelzwarten de druk op. In de 12e minuut nam Allan Bakker de ingooi snel en slim. Hij zag Twan Knul het strafschopgebied in lopen en met een perfecte trap wist hij de bal over doelman Robin Franken te krijgen en in het doel. DOS bleef ook na de snelle treffer de bovenliggende partij. DTS creëerde geen kansen, de thuisploeg daarentegen wel. Na een mogelijkheid van Twan in de 23e minuut viel de tweede goal een paar minuten later. Een flitsende counter ingeleid door goed werk van Allan. Na een pass vanaf links door het centrum, met een fraaie overstap van de prima spelende Ruben Meijer, kwam de bal op rechts bij Matthijs de Blok. Hij kapte zijn directe tegenstander uit, de bal kwam zo voor zijn linker. Met een uitstekend geplaatst schot belandde het leer in de verre hoek. Na nog twee kansen wordt het voor rust zelfs nog 3-0. Twan speelt de bal breed voorwaarts op Allan, die vervolgens buiten om zijn tegenstander passeert en vanaf de achterlijn een strakke voorzet in huis heeft. Twan is door gelopen en kan bij de tweede paal de bal tegen de touwen schieten. Met een comfortabel voorsprong gaat DOS de theepauze in.

Zoals wel vaker dit wisselvallige seizoen heeft DOS moeite om geconcentreerd de pauze uit te komen. De thee valt regelmatig verkeerd zo lijkt het. Binnen zeven minuten scoort DTS Ede, dat in de rust maar liefst drie wissels had toegepast, twee keer. Eerst mag Remco Speelziek volledig vrijstaand in de zestien meter hard via de onderkant van de lat binnenschieten. Even later komt keeper Kevin Dijkstra onnodig en te laat uit zijn doel waardoor Frank Boers eenvoudig de aansluitingstreffer kan produceren. Daarna drukt DTS niet door en laat het de teugels wat vieren. DOS weet zich te herpakken en na een mooie combinatie tussen Twan en Allan is Burak Alp met een schot boven op de lat dichtbij een ruimere voorsprong. Even later maakt Kevin een goed schot van aanvoerder Bram Holtman onschadelijk. Pas in de laatste tien minuten wordt DTS weer dreigend, maar tot scoren komt het elftal van trainer Arnold Brehler niet meer. De Edenaren kunnen zich nu gaan richten op de nacompetitie en DOS hoopt natuurlijk dat DTS volgende week in de derby tegen De Merinos een goed resultaat gaat neerzetten.

Opstelling DOS Kampen: Kevin Dijkstra, Martijn Barneveld, Nick Notrot, Burak Öztürk, Ruben Meijer (78e Jochem van Putten), Klaas Jan Mulder, Burak Alp, Robin Mulder, Matthijs de Blok (72e Raymon Beuling), Twan Knul, Allan Bakker.

Door: Jan de Vries