Tafeltennistoernooi voor krachtpatsers

Op de foto: Ralph Trip, Jordy ten Have, Jannick van den Broek en Roelard Bos
Foto: © G. Wessels

De voorjaarscompetitie is nu voor alle teams afgelopen, maar toch bruiste het zaterdag bij Kampenion van de activiteit. In de hal van Kampenion werd een Ultimate tafeltennistoernooi georganiseerd, ook wel Viertafeltoernooi genoemd. Bij Ultimate tafeltennis wordt van vier tafeltennistafels één grote tafel gemaakt. De spelregels zijn bijna gelijk aan het spel op een gewone tafel. Het tafeltennisballetje is klein en weegt bijna niks maar de tafel is reusachtig. Het is erg spectaculair om te doen en te zien, en vooral fysiek erg zwaar. Het betekent meer lopen en harder slaan, alleen iets voor sterke spelers dus. Is er voor zo’n vorm van tafeltennis een speciale training nodig? Julian Plette zei daarop: “Ter voorbereiding van het toernooi moet je wel een paar weken in de sportschool aan de gang.”

Een flink aantal – veelal jonge – spelers van Kampenion konden hun tanden stuk bijten op de reuzentafels. Het werd een sportieve en gezellige middag. De activiteitencommissie had voor wat lekkers gezorgd en na afloop van de wedstrijden werden de prijzen uitgereikt. Julian Plette, zowel in het enkel- als in het dubbelspel ongeslagen, ging met de eerste prijs naar huis. Gert-Jan de Lange werd tweede en Martijn van Ham derde. Het is goed mogelijk dat er na dit zware toernooi nu enkele Kampenionners met spierpijn rondlopen. Kampenion was Smash ’70 uit Hattem zeer erkentelijk voor het mogen lenen van de speciale netten voor de tafels.

Ook na de competitie ligt het niet stil bij Kampenion. De trainingen gaan gewoon door. En elke dinsdag, van 15.00 tot 17.00 uur, staat de deur bij Kampenion open voor vluchtelingen uit Oekraïne. Ook hun gastgezinnen zijn welkom. Zin om een balletje te slaan? Kom gezellig langs. Het adres: De Maten 6 in Kampen (in het gebouw van Denge Sport).