KHC sluit seizoen af met knappe overwinning

Foto: John Zoetebier

KHC heeft zaterdagmiddag j.l. het seizoen afgesloten tegen SVZW uit Wierden. Er stond voor beide teams niets meer op het spel, dus er kon vrijuit gevoetbald worden. Op de ander velden was er nog de nodige spanning in de strijd om het kampioenschap alsmede degradatie en p/d wedstrijden.

De wedstrijd zaterdagmiddag op een zonnig Sportpark De Venen ging matig van start en had meer weg van een potje zomeravond voetbal. KHC kreeg middels Husham Ali al een dot van een kans in het begin. Oog in oog met de doelman ging de inzet maar rakelings over het doel van SVZW. In de 23e minuut werd het vervolgens 0-1. Een voorzet werd prima binnen gekopt. KHC ging daarna beter spelen en kreeg wat mogelijkheden. Brenn de Lange die voortreffelijk speelde zaterdagmiddag kreeg een dot van een kans. De Wierdense doelman kon echter de bal nipt verwerken. Op slag van rust werd het 1-1. Huham Ali schaarde zich achter een toegekende vrijeschop net buiten de 16 meter. Bijna uit stilstand deponeerde hij de bal zeer fraai in de linker bovenhoek 1-1.

Na de rust wat beter voetbal van beide kanten. Echter KHC kwam wederom op achterstand. In de 56e minuut werd bij een snelle counter de verdediging van KHC uitgespeeld en werd het 1-2. En terwijl iedereen dacht aan een afstraffing, ging KHC steeds beter voetballen. Boaz Smit kreeg het op de heupen en speelde prima invaller Kevin Olaria aan die de 2-2 aantekende. En terwijl de wedstrijd in de 13e remise van het seizoen leek te eindigen scoorde Olaria op aangeven van Jorik Schuur de 3-2 in de slotfase. Boaz Smit maakte er zelfs in blessuretijd nog 4-2 van op aangeven van Kevin Olaria.

Resumerend: KHC heeft het seizoen knap af weten te sluiten. Het was dit seizoen de kampioen van de gelijke spelen in de 1e klasse D. Omdat dit telkens maar beloond werd met 1 punt was het op het eind toch nog even billenknijpen. De overwinning uit in Bennekom werkte echter bevrijdend voor het team van trainer Kenan Durmusoglu. KHC kan lekker even uitrusten en zich daarna voorbereiden op weer een seizoen 1e klasse D. Het is een zeer mooie klasse om in te mogen voetballen laten we daar eerlijk in zijn.

Bij de overige wedstrijden werd er nog met volop spanning gestreden om de prijzen. CSV Apeldoorn werd uiteindelijk de kampioen en de felicitaties gaan dan ook richting Apeldoorn. Gefeliciteerd en veel succes in de hoofdklasse volgend seizoen. DZC’68, DTS Ede en SDV Barneveld zijn de ploegen die gaan strijden in de nacompetitie voor een plaats in de hoofdklasse. Onderin degradeerde het team van Hierden. In de slotfase richtte het zich op met enkele fraaie overwinningen maar uiteindelijk lukte het toch niet. De Merinos en Dos’37 moeten samen met de 6 periode kampioenen uit de 2e klasse gaan strijden om een plek in de 1e klasse. Allemaal veel succes gewenst.

Verslag: Tjibbe van Dijk