Gemeente Oldebroek maakt fietsnetwerk rondom Kampen compleet

Eindelijk was het dan zo ver. Gisteren kon een ontbrekende schakel in het fietsnetwerk rondom Kampen geopend worden. Jarenlang stonden fietsers voor een dicht hek in het weiland, wanneer ze vanaf de Leidijk in Kamperveen het fietspad richting Gelderse Gracht op fietsten.

Daar waar Kampen zijn zaakjes op orde had en haar deel van de fietsroute had aangelegd, verzuimde de gemeente Oldebroek om haar deel in te vullen. Het fietspad eindigde bij de “Jan van de Vloetbrug” die over de Gelderse Gracht ligt.

Gemeente Oldebroek had zich al in 2009 verplicht om het stukje fietspad van 2 kilometer aan leggen vanaf dit brugje naar links, langs de Gelderse Gracht, naar de Grachtenweg in Oldebroek. De Grachtenweg is een doodlopende weg voor automobilisten die door vanaf de Zwarteweg inrijden. En dat het was het tot vandaag voor fietsers dus ook.

Oldebroek hield uiteindelijk haar woord en op 8 juni -13 jaar na dato- is het fietspad dan toch een feit en kon wethouder Albert Holtland (Hart voor Kampen), samen met wethouder Liesbeth Vos van Oldebroek het fietspad vandaag in gebruik nemen.

Het was een geldkwestie waarom het zo lang duurde. Het benodigde bedrag voor de aanleg van het fietspad scoorde steeds niet op de begroting van Oldebroek. Steeds waren er weer belangrijker zaken die de aandacht vroegen. Kampen had zelfs aangeboden om Oldebroek financieel te helpen, maar uiteindelijk was dat gelukkig niet nodig. Het fietspad is te bereiken vanaf de Leidijk en verderop vanaf Zuideinde-West, langs het kerkhof van Zuideinde kan men weer terug naar Kampen of vanaf die route het fietspad in omgekeerde volgorde volgen.