KHC speelt gelijk tegen ASV Dronten en wint Berend Elzermantoernooi.

KHC speelde zaterdagmiddag j.l. haar 3e en laatste wedstrijd in het Berend Elzermantoernooi in Oosterwolde. Onder prachtige weersomstandigheden ging de wedstrijd op het 2e speelveld van start.

De wedstrijd in Oosterwolde kwam maar moeizaam op start. Beide ploegen waren wat aftastend en dat kwam het kijk spel niet echt ten goede. Het was dan ook pas in de 12e dat het 1e echte kansje ontstond. Jorik Schuur kwam goed door op rechts en zijn harde inzet ging rakelings over het doel. In de tegen aanval ging het bijna mis, en uiteindelijk kreeg ASV Dronten een vrijeschop rand 16 meter. Gelukkig voor KHC ging deze ruim over. KHC werd hierna wat sterker, maar echt gevaarlijk werd het niet. Jorik Schuur had KHC nog voor rust op voorsprong kunnen brengen, maar zijn harde schuiver ging rakelings naast.

Na de rust werd er weer wat gewisseld, want iedereen moet natuurlijk spelen. Maar het spel werd er niet beter op want ASV Dronten kreeg enkele goede mogelijkheden. Doelman Bryan Wielandt moest zijn kunnen tonen met enkele uitstekende reddingen. KHC kreeg nog wat kleine kansen maar wist niet tot scoren te komen. ASV Dronten wist ook niet te scoren en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Hierna werden de gebruikelijke 3 strafschoppen genomen. KHC maakte er 2 en ASV Dronten 1. KHC werd hierdoor met 14 punten toernooi winnaar en mocht de wisselbeker voor een jaar mee naar Kampen nemen.

Onze dank gaat uit naar gastheer VSCO’61 die op een perfecte manier het toernooi hebben georganiseerd. In het bijzonder toernooiorganisator Nanne Schoonhoven die maar liefst 40 jaar aan het roer stond van zijn Berend Elzermantoernooi.

Toernooiorganisator Nanne Schoonhoven