Gehavend KHC wint 1e bekerwedstrijd van WVF

KHC speelde zaterdagmiddag j.l. haar 1e poule wedstrijd voor de KNVB beker. Het moest aantreden tegen 2e klasser WVF uit Zwolle. De wedstrijd in Zwolle moest gespeeld worden zonder een aantal basis spelers. Ziekte en persoonlijke omstandigheden waren hier debet aan. 

De wedstrijd in de wijk Westenholte kwam moeizaam op gang. KHC bouwde wel een ligt veldoverwicht op, en kreeg kleine kansjes. In de counter was WVF echter uiterst gevaarlijk en invaller doelman Chiel ten Hove moest volop aan de bak. De KHC defensie zag er bij de 1-0 dan ook niet goed uit bij deze vroege treffer. KHC ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en zette WVF onder druk. Cris Westerkamp wist KHC in de 38e minuut langszij te brengen na goed voorbereidend werk van Boaz Smit. KHC morste wat met de mogelijkheden en Boaz Smit had geen geluk in de afwerking. 

Na de rust werd het spel niet veel beter. Wel kwam KHC in het begin van de 2e helft op voorsprong. Jongleur Boaz Smit bediende wederom Cris Westerkamp die fraai 1-2 scoorde. Het spel golfde hierna op en neer en KHC had verder afstand moeten nemen. Het kreeg kansen via Leroy Knol en Brenn de Lange maar tot scoren kwam het niet. Boaz Smit kreeg ook nog een dot van een kans, maar helaas ging de bal rakelings over. WVF probeerde het ook nog wel en in de slotfase kreeg het nog enkele kansen. 

De sportieve wedstrijd kreeg nog een vervelend staartje. In de slotfase deelde de nr 9 van WVF Jabir Marous in het voorbij gaan een elleboogje uit aan Nick Notrot buiten het gezichtsveld van de scheidsrechter. Notrot ging vervolgens in de fout en deelde een tik uit aan Marous en kon met een directe rode kaart inrukken. Scheidrechter Steven Baylis uit Zwolle floot verder een prima wedstrijd. 

Volgende week speelt KHC haar 2e bekerwedstrijd. Het komt dat thuis in actie tegen buurman Dos Kampen. De buren verloren hun 1e bekerwedstrijd van Be Quick 28 uit Zwolle met 3-1. De wedstrijd op Sportpark de Venen begint gewoon om 14,45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Stan Smit uit Raalte.

Verslag: Tjibbe van Dijk
Foto: John Zoetebier