KHC wint 2e bekerwedstrijd van buurman Dos Kampen

Foto: John Zoetebier

KHC speelde zaterdagmiddag j.l. zijn 2e wedstrijd in de poulefase tegen buurman Dos Kampen die een moeilijke seizoen start ondervind. De poelanten komen wat moeizaam opgang, en KHC had dan ook een gemakkelijke middag. 

De wedstrijd kwam al direct op gang. Na 5 minuten was er al een kans voor Dos Kampen. Na een fout op het middenveld kwam de bal bij een Dos speler die de bal hard inschoot. Gelukkig voor KHC wist doelman Steven Vond de bal nipt tot hoekschop te verwerken. Hierna was het KHC dat het spel bepaalde. In de 6e minuut een doelpunt van Leroy Knol die vanuit een hoekschop genomen door Burak Alp de 1-0 maakte. KHC kreeg een aantal prima kansen via Jarron de Lange en Boaz Smit. Maar even zo vaak vonden ze keeper Kevin Dijkstra op hun weg. Ook Brenn de Lange had het geluk niet aan zijn zijde. Zijn harde inzet werd net over getikt door doelman Dijkstra die een moeilijke middag had. Toch kwam KHC nog voor rust op 2-0. Boaz Smit werd aangespeeld door Leroy Knol en scoorde met een harde schuiver prima de 2-0. 

Na de rust niet al te hoogstaand voetbal. Wel werd er al direct de genade klap uitgedeeld door KHC. Een minuut na rust wist Karim Gabara die prima speelde fraai de 3-0 te maken. De poelanten kwamen dit niet meer te boven. Te veel werd de bal ingeleverd, en het spel van KHC werd er ook niet veel beter op. Boaz Smit morste met de kansen die hij kreeg. Uit eindelijke lukte het hem toch om na hard werken de 4-0 te maken. Dos Kampen kwam nog terug tot 4-1 in de slotfase. 

Resumerend: KHC heeft volkomen verdient gewonnen van buurman Dos kampen. Het had gedurende de wedstrijd een behoorlijk veldoverwicht. Dos Kampen geeft met name verdedigend te veel ruimte weg en daar profiteerde KHC volop van zaterdagmiddag. De matte derby kwam moeizaam opgang en echt spektakel werd het niet. Sportief was het gelukkig wel, en dat was mede te danken aan de prima leiding van de jeugdige arbiter Stan Smit uit Raalte. 

Volgende week speelt KHC haar 3e bekerwedstrijd tegen Be Quickโ€™28 uit Zwolle. De Zwollenaren hebben 3 punten net als WVF en kunnen bij winst naast KHC komen. KHC heeft echter 6 punten en heeft aan een gelijkspel voldoende om een ronde verder te komen. De wedstrijd in Zwolle begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jarno Schoonhoven uit Oosterwolde.

Verslag: Tjibbe van Dijk