Seizoenstart eindigt in gelijkspel

De korfballers van KV Dos Kampen Unique Waterontharders zijn dit seizoen begonnen met een gelijkspel tegen de ploeg van De Walden. Met een eindstand van 17-17 floot scheidsrechter T. Stam de wedstrijd af. Dos begon sterk met gelijk twee doelpunten die werden gemaakt door Matthijs Bastiaan. De strijd was te zien en te voelen bij de Dossers, helaas hield dit niet de hele eerste helft stand en namen zo de tegenstanders de voorsprong. Met een stand van 8-10 gingen de spelers de rust in.

Beide ploegen hadden het moeilijk om het verschil groter te maken in de tweede helft en zo bleef het lang spannend. Met een score van 17-16 in de laatste paar minuten konden de Geel Zwarten de overwinning al proeven, maar door een aantal onverstandige keuzes hebben de Dossers de twee punten toch moeten delen met de ploeg uit Oentsjerk.

Over de wedstrijd zegt trainer Jongman het volgende: ´natuurlijk is het zuur dat je niet de volle punten pakt. Uiteindelijk kunnen we blij zijn met een punt, en vooral de manier waarop we een aantal delen van de wedstrijd spelen. Gedreven, energiek en met prima spel, daar kunnen we verder mee!

Volgende week zal Dos richting Opende gaan om de strijd aan te gaan met tegenstanders OKO/BIES.
Doelpunten: Matthijs 5x, Nikita 3x, Dennis 3x, Iris 2x, Willemijn 2x, Daan 1x, Alwin 1x

Verslag: Michelle Kok