Goede start Kampenion in najaarscompetitie

Op de archieffoto: Julian Plette (links) en Gert-Jan de Lange 
Foto: © Kampenion 

Vorige week begon voor de tafeltennissers de nieuwe competitie. Kampenion doet met acht seniorenteams mee in de najaarscompetitie, een mooi aantal. En de Kampenaren hebben een goede start gemaakt: acht overwinningen en zes nederlagen; een positief saldo dus. 

Team 1, het ‘vlaggenschip’ van Kampenion, komt na een mooi seizoen in de voorjaarscompetitie wederom in de 2e divisie uit. Vooral het slot van het voorjaarscompetitie was spannend. Zowel Vriendenschaar 1 als Kampenion 1 eindigden bovenaan, maar door het onderlinge resultaat behaalde de poeg uit Gouda het kampioenschap en promoveerde naar de 1e divisie. Kampenion mag dit najaar weer een gooi naar de titel doen. In een vooruit gespeelde wedstrijd, op 3 september, waren Julian Plette, Gert-Jan de Lange en Mark Hankel gelijk goed begonnen: met een maximale overwinning van 10 – 0 tegen De Brug 1 uit Apeldoorn. Komende zaterdag is de uitwedstrijd en het moge duidelijk zijn, mede gelet op de rating van de tegenstanders, dat weer een overwinning verwacht mag worden. 

De hoogste drie teams van Kampenion wonnen hun wedstrijden. Team 4 en 5 kwamen voor de dag met een overwinning en een nederlaag. Kampenion 6 liep tegen twee nederlagen aan. Bemerkenswaard daar is dat dit team versterkt is met de komst van de Oekraïense topspeelster Inessa Yermolova. Zij zorgde, als debutant, voor de meeste punten voor haar team, zowel in het enkel- als in het dubbelspel. 

Kampenion komt dit seizoen uit met twee jeugdteams. Het eerste jeugdteam komt uit in de 4e klasse en het tweede in de O-13 klasse, die bedoeld is voor beginnende jeugdspelers. Beide teams hadden zaterdag 17 september in Nunspeet een zware middag en kwamen met een nederlaag thuis. 

Kampenion heeft nog meer activiteiten. Op zaterdag 17 september begon Ping Pong Stars. Dat is een serie van vijf speelse trainingen voor kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool. Elke zaterdag om 11.15 uur. 
Ook staat de zaal nog steeds elke dinsdagmiddag open voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Daar is vanaf het begin (in mei) goed gebruik van gemaakt. Een groep mensen uit Oekraïne komt wekelijks een balletje slaan, en onder het genot van een kopje koffie of thee heeft men een warm contact met elkaar en met de vrijwilligers van Kampenion.