Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen – SVZW

A.s. zaterdag begint eindelijk de competitie weer en daar kijken alle voetballiefhebbers reikhalzend naar uit. Er staat direct een kraker op het programma, want SVZW uit Wierden komt op bezoek in Kampen. De ploeg van hoofdtrainer Joram Hendriks heeft tot nu toe een vrij goede voorbereiding gedraaid voor het nieuwe seizoen 2022-2023. Drie van de vijf oefenwedstrijden werden gewonnen en in de beker was men te sterk voor Enter Vooruit (0-7) en DOS’37 (1-0). Afgelopen zaterdag kwamen de Wierdenaren niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen zondag 2e klasser Stevo. Go-Ahead Kampen heeft de laatste weken de smaak te pakken. Alle drie haar bekerwedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen. IJVV (4-0), Hatto Heim (0-6) en WHC (4-0) werden verslagen en dus zal er met vertrouwen worden uitgekeken naar de start van de competitie.

Overige wedstrijden in de 1e klasse E:

* Noordscheschut – WHC
* SVI – Quick’20
* Epe – DOS Kampen
* Hulzense Boys – KHC
* ASV Dronten – VV Heerenveen
* Achilles’12 – DZOH

Een heerlijk affiche: Go-Ahead Kampen – SVZW. Beide clubs hebben al jaren de ambitie om naar de hoofdklasse, nu vierde divisie te promoveren, maar dat is telkens niet gelukt. Zowel GAK als SVZW beschikken dit seizoen over een sterke selectie. Doelstelling van beide verenigingen is meedoen om de bovenste plaatsen. Of dat reëel is zal later gaan blijken. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter A.W.G. van Kraay uit Wijchen. Ik verwacht een heerlijke meeslepende pot voetbal met twee ploegen die beiden vol voor de overwinning zullen gaan spelen. Dit mag u als supporter en voetballiefhebber absoluut niet missen. Tot zaterdag !!

Robert Hamer.