Grootschalige brand- en ontruimingsoefening Myosotis

Op donderdag 22 september vindt er een grootschalige brand- en ontruimingsoefening plaats bij Myosotis aan de Engelenbergplantsoen in Kampen. IJsselheem organiseert de oefening in samenwerking met Veiligheidsregio IJsselland.

Veilige zorg en begeleiding staan bij IJsselheem voorop. Ondanks een uitgebreid zorgcontinuïteitsplan en alle voorzorgsmaatregelen kan er in één van de locaties een incident zoals een brand ontstaan. Om hier goed op voorbereid te zijn, voeren we bij IJsselheem met enige regelmaat oefeningen op kleine schaal uit in de verschillende locaties.

Dit keer wordt de oefening met behulp van de hulpdiensten, brandweer, politie en ambulance, groter aangepakt. Het gaat om één oefening waarbij het crisisteam van IJsselheem, het BHV-team van Myosotis en de hulpdiensten gelijktijdig oefenen. De oefening begint om 09.00 uur en eindigt om 12.00 uur.

Beperkte parkeergelegenheid De locatie Myosotis blijft deze ochtend toegankelijk voor cliënten, medewerkers en bezoekers. Dat het om een oefening gaat, zal ter plaatse duidelijk worden aangegeven door informatieborden. Op het parkeerterrein van Myosotis wordt een crisiscontainer geplaatst, hierdoor is er beperkte parkeergelegenheid. Cliënten, begeleiders en familieleden die deze ochtend naar Myosotis komen, wordt geadviseerd op de fiets of lopend te komen of uit te wijken naar een andere openbare parkeerplaats.

Let op: het gaat hier om een geplande oefening, het is niet nodig om het alarmnummer te bellen. De bedrijvigheid op het terrein zal de nodige kijkers aantrekken; we verzoeken kijkers om afstand te houden zodat de oefening niet ongewild wordt verstoord