Ver in blessure tijd pakt Go-Ahead Kampen een zwaarbevochten punt tegen SVZW

Op voorhand een heerlijk affiche Go-Ahead Kampen – SVZW. Beide ploegen willen dit seizoen graag mee gaan doen om de prijzen. De Wierdenaren voetbalden in Kampen uitstekend, vooral op het middenveld, met Stefan Maat als absolute uitblinker. Bijna alle tweede ballen waren voor de ploeg van hoofdtrainer Joram Hendriks. In de 1e helft was SVZW aan de bal een klasse beter. Bas ter Hogt, Tom ter Hogt en Jasper Groothuis hadden het vizier echter niet op scherp staan. GAK kreeg ondanks dat het minder balbezit had wel een aantal mogelijkheden via Kelvin Groothand, Reza Hosseini en Jarni Koorman. De grootste kans in de omschakeling was er voor Wilbert Wessels. Hij kwam alleen op doelman Julian Bakker af, maar die redde bekwaam. Ruststand 0-0.

Na de pauze had Nico Veldman zijn ploeg meteen op voorsprong moeten schieten, maar deed dat niet. Lars van Putten wist in de 49e minuut wel koelbloedig af te werken. Hij schoot de bal beheerst in de verre hoek, 0-1. Yessin Maskoul kwam bij SVZW in het veld na 8 maanden blessureleed en dat was een enorme kwaliteitsimpuls. Na 57 minuten spelen verdubbelde de van Excelsior’31 overgekomen Jasper Groothuis de score. Hij schoot een rebound binnen, 0-2. Vijf minuten later was het spits Wilbert Wessels die middels een goed genomen vrije trap de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam, 1-2.

GAK kwam daarna beter in de wedstrijd, maar door een overtreding in de 72e minuut van Tim Noordman binnen de 16 meter op Yessin Maskoul werd er onnodig een penalty weggegeven. Aanvoerder Robin de Jong wist wel raad met dit buitenkansje, 1-3. Een minuut later was Wilbert Wessels heel dichtbij de 2-3, maar Freek Grondman haalde de bal heel knap van de lijn af met een uitgestoken been. De rood-gelen gingen direct daarna 1 op 1 spelen met Dennis van der Wal als extra spits. In de 90e minuut werd er een overtreding begaan op de aanvoerder en wederom was het Wilbert Wessels die de toegekende vrije trap schitterend binnen schoot, 2-3. GAK vocht met alles wat het in zich had om nog een goed resultaat te bewerkstelligen en de spanning was om te snijden.

In de 95e minuut werd er nog een corner toegekend aan GAK. Alle spelers van beide clubs waren in de 16 meter van SVZW te vinden. Kelvin Groothand nam de hoekschop uitstekend en Dennis van der Wal kopte de bal snoeihard via de onderkant van de lat binnen, 3-3. Grote vreugde bij alles en iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt. De arbiter floot kort daarna voor het eindsignaal en zo pakte GAK op wilskracht en doorzettingsvermogen een zwaarbevochten punt.

49e min 0-1 Lars van Putten
57e min 0-2 Jasper Groothuis
62e min 1-2 Wilbert Wessels
72e min 1-3 Robin de Jong (penalty)
90e min 2-3 Wilbert Wessels
95e min 3-3 Dennis Van der Wal

Verslag: Robert Hamer