Groep 8 Dr. H. Bouwmanschool ontbijt met burgemeester tijdens 17e editie Nationaal Schoolontbijt

Deze week ontbijten een half miljoen kinderen samen gezellig en gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. In Overijssel ontvangen de burgemeesters van negentien gemeenten schoolkinderen uit de buurt voor een gezamenlijk ontbijt op het stadhuis. Zo geven ze samen het gezonde voorbeeld. In totaal doen 250 burgemeesters in het hele land mee. Veel van hen betalen symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust vinden en aandacht krijgen. Om rust en aandacht draait het ook bij deze editie van de ontbijtweek met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Burgemeester Sander de Rouwe ontving in de raadszaal van het gemeentehuis leerlingen uit groep 8 van de Dr. H. Bouwmanschool. Ambachtelijke bakker René Vermeij uit Kampen verzorgde het ontbijt, om zo het belang van een gezond ontbijt te benadrukken. RTV IJsselmond verslaggeefster Riek de Maar was aanwezig en maakte onderstaande reportage.